L’Ajuntament convoca una línia d’ajuts al sector comercial

L’import màxim de la subvenció pot anar dels 250 als 350 euros, segons la superfície del local

Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Tarragona. Foto: Arxiu.

A partir d’avui es pot sol·licitar la nova línia d’ajut que la conselleria de Comerç ha posat en marxa pal·liar l’efecte que en el sector comercial de la ciutat de la crisi per la COVID-19 i reimpulsar el teixit comercial de Tarragona.

L’Ajuntament de Tarragona ha convocat una línia d’ajuts adreçada a establiments del sector comercial que van haver de tancar al públic com a conseqüència de la implantació de mesures provocades per la COVID-19 durant l’estat d’alarma declarat pel govern de l’estat. “Aquesta mesura està en el marc de la bateria d’accions que estem prenent des del Govern Municipal per contribuir a mantenir un teixit comercial viu i divers a la ciutat”, ha explicat la consellera de Comerç, María José López. “Es tracta de donar un impuls econòmic al comerç de proximitat enfront d’una situació complicada i que han patit especialment aquells establiments que han hagut de tancar per les restriccions de l’estat d’alarma” ha afegit.

L’import màxim de la subvenció pot anar des dels 250 fins als 350 euros, segons la superfície del local. Podran ser beneficiaris d’aquestes ajudes les persones físiques o jurídiques titulars d’establiments que estiguin inscrits en algun dels epígrafs de la convocatòria, i que hagin hagut de tancar al públic per les mesures de l’estat d’alarma. Les persones beneficiàries d’aquest ajut hauran de mantenir oberta l’activitat objecte d’aquesta subvenció, com a mínim, durant tot l’any 2020, i un dels requisits és que l’activitat i el seu volum brut de negoci corresponent a l’any 2019 no superi el 1.000.000 d’euros anuals.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el proper 28 de juliol. Es resoldrà per ordre de recepció i fins al límit de la consignació pressupostària. El pressupost global en aquesta convocatòria és de 190.000 euros.