L’Ajuntament adjudica la primera fase de restauració de Ca l’Agapito a l’empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques S.L.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Tarragona ha adjudicat el projecte de la primera fase de restauració de Ca l’Agapito. Aquesta convocatòria comprèn la recuperació estructural de la volta romana i restauració de la façana de la Plaça del Pallol de l’edifici del beateri de Sant Domènech, dit Ca l’Agapito, a l’empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques S.L. un cop resolta la convocatòria, en la que s’hi havien presentat 5 empreses en total.

Aquest projecte, les obres del qual es preveu que puguin iniciar en breu, tindran una durada de 8 mesos i s’han adjudicat per 1,2 MEUR, exactament 1.230.201,70 € IVA inclòs. El projecte compta amb una subvenció de 600.000€ de l’1,5% Cultural.

L’objectiu d’aquesta primera fase és d’una banda la rehabilitació estructural i eliminació de patologies constructives de la volta romana, tant en planta baixa com en plantes superiors; així com la consolidació estructural i restauració parcial de les diferents façanes que donen a la Plaça Pallol, donant-li una imatge de façana única i de conjunt arquitectònic, donat el seu valor històric, estètic i patrimonial.

Aquesta primera fase servirà a més, per a posar de relleu les diferents èpoques constructives presents a l’edifici: romana, medieval i barroca; així com integrar-lo en el projecte de Porta Tàrraco, com un dels espais emblemàtics a visitar quan s’arribi a la ciutat.