La Xarxa de Santa Tecla col·labora en l’estudi del doctor Oriol Mitjà sobre el coronavirus

Les persones que considerin que poden ser candidates a participar en l’assaig poden contactar enviant un correu electrònic a l’adreça recerca@xarxatecla.cat o trucant al telèfon 620 352 513 a partir del dimarts dia 14 d'abril

Imatge del doctor Oriol Mitjà
Un equip format per metges i metgesses d’atenció primària, infermeres i l’epidemiòloga de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla ha iniciat la seva participació en l’estudi d’àmbit coordinat pel Dr. Oriol Mitjà, de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, sobre el coronavirus.L’objectiu d’aquest assaig clínic, aprovat pel govern de la Generalitat i l’Agència Espanyola de Medicina, és reduir-ne la transmissió de la malaltia tractant immediatament les persones diagnosticades com a positives i els seus contactes amb hidroxicloroquina, un fàrmac que ja s’ha utilitzat pel tractament de la malària, ja que estudis previs suggereixen que pot tenir un efecte inhibidor del virus de la Covid-19. S’espera que el tractament administrat a les persones diagnosticades faci disminuir el contingut del virus -càrrega viral- en la saliva i en les secrecions respiratòries. A mesura que la càrrega viral disminueix, la possibilitat de transmetre el virus també es redueix.

Poden entrar en l’estudi persones amb símptomes respiratoris de menys de cinc dies de durada, a les quals se’ls ha realitzat la prova fa menys de tres dies i ha donat positiva, així com als seus contactes més estrets.

La recollida de mostres es farà a l’ABS del Vendrell a partir de la setmana vinent i, més endavant, s s’espera poder ampliar-la a l’ABS de Torredembarra. L’objectiu és arribar a uns 2.000 participants al conjunt del país, entre persones diagnosticades amb coronavirus i els seus contactes més pròxims.
Les persones que considerin que poden ser candidates a participar en l’assaig poden contactar enviant un correu electrònic a l’adreça recerca@xarxatecla.cat o bé trucant al telèfon 620 352 513 a partir del dimarts dia 14 d’abril

Oriol Mitjà és un prestigiós epidemiòleg català especialitzat en el comportament de malalties infeccioses. Recentment s’ha incorporat com a assessor amb el govern de la Generalitat de Catalunya per analitzar la crisi del coronavirus i determinar el procés de recuperació de la normalitat un cop superada la fase crítica de la pandèmia.

Més informació sobre l’assaig clínic a la web www.estudicovid19.org/participa.