La Trono estrena temporada amb nova disposició i quatre produccions en gira

La Trono recupera la seva disposició habitual i tornarà a ubicar al públic a la caixa escènica del Teatre Metropol

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la nova programació de primavera de 2021 la Sala Trono, que començarà el mes de febrer i seguirà fins al mes d’abril. La primera novetat és el canvi de disposició del públic, situat des del passat setembre a la platea del Teatre Metropol.

La sala de petit format recupera la seva disposició habitual i torna a ubicar al públic a la caixa escènica del Teatre Metropol. En aquesta ocasió, i per afavorir encara més la seguretat dels espectadors, s’aplicaran més mesures de prevenció i distanciament social de les indicades pel PROCICAT. En aquesta nova disposició, la Trono redueix el seu aforament a un màxim de seixanta-sis espectadors.

La nova programació portarà a la ciutat companyies pioneres i referents del teatre
contemporani català com La Danesa, La Virgueria o La Ruta 40, guanyadora l’any passat del III Premi ADETCA en reconeixement del projecte artístic singular. També passaran per la sala èxits teatrals com Blanca Desvelada de la cia. Aleteo Teatro, Van Gogh de la cia. Versus Teatre i el retorn d’A.K.A (Also known as) de la cia. Associació Descartable, tres peces aclamades pel públic i per la crítica. També destaca l’aposta per obres de temàtica social com són Amy (& the orphans) de la cia. La niña bonita, una comèdia basada sobre persones amb diversitat intel·lectual, Here comes your man de la cia. Tarambana Espectáculos, un thriller sobre les conseqüències de l’assetjament escolar homofòbic, i Las doce de allá (pequeñas tragedias postcoloniales), que a través d’un humor àcid, irònic i autocrític parla de l’experiència migratòria.

Per últim, la Trono celebra començar l’any amb quatre produccions pròpies en gira. L’última
producció de la Trono, Els Gossos de Nelson Valente, comença la seva gira de primavera amb una vintena de places confirmades arreu de Catalunya. La Marató de Nova York. 10 anys després. d’Edoardo Erba comença temporada a l’Aquitània Teatre de Barcelona el 23 de gener.

Tornen Les Variacions Bildelberg d’Oriol Grau amb noves incorporacions: Miquel Malirach i
Cristina Murillo a la temperada de gener de la Trono i comença la nova gira al Teatre Bartrina de Reus el 30 de gener. Una altra nit de Pau Ferran i Bàrbara Roig reprèn la seva gira al Centre Cultural de El Catllar el 22 de gener.