La Rambla Nova acull l’exposició ‘Operació Aigua’

Una mostra sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d'aigua

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

En el marc de les festes de Santa Tecla, la Rambla Nova acull ‘Operació Aigua’, una exposició que vol conscienciar sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, dels usos i abusos i de l’impacte que aquests tenen en el medi natural. Organitzada per Ematsa i produïda per Agbar es podrà veure fins al 4 d’octubre en el tram de la Rambla a tocar de la plaça Imperial Tarraco.

La mostra està formada per quatre plafons que fan un recorregut des de la disponibilitat de l’aigua dolça i el seu repartiment al planeta, passant per l’ús domèstic que se’n fa a la nostra societat i acaba identificant les principals fonts que embruten i contaminen aquest fràgil recurs.  A més d’exposar la situació crítica, Operació Aigua també aporta consells per a l’estalvi i l’ús sostenible de l’aigua i assenyala l’existència dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU orientats a frenar l’emergència climàtica.

El president d’Ematsa, Jordi Fortuny ha destacat la importància d’actuar ja davant els reptes climàtics i, en aquest sentit, ha explicat que “l’aigua és essencial i per això cal que tots ens fem responsables de preservar-la. Des d’Ematsa es gestiona el cicle integral amb un alt compromís per garantir la qualitat i la sostenibilitat del recurs, però cal que tots hi contribuïm” i ha exposat com a exemple les prop 160 tones de residus sòlids i greixosos com mascaretes, olis, tovalloletes, etc. que arriben a la depuradora cada any i que s’aboquen des de vàters, aigüeres i embornals.

L’exposició compta amb una versió per internet (https://operacioaigua.cat/) on es pot consultar tota la informació recollida en els plafons i es complementa amb una activitat didàctica per als més petits que els planteja dos casos d’investigació a resoldre al voltant de l’aigua.