La Platja Llarga encara acusa els efectes del temporal Glòria

Imatge d'una placa de formigó trencada a la Platja Llarga. Foto ACN
La ferida del Gloria al litoral de la Costa Daurada encara és visible un mes després del temporal. La majoria de platges tarragonines pateixen manca de sorra i continuen amb desperfectes pendents de reparar. A l’espera de les ajudes d’1,5 MEUR que Costes preveu destinar a la zona, alguns ajuntaments com el de Salou han començat a traslladar una gran quantitat de metres cúbics de sorra per guanyar temps. Mentre al Baix Gaià les afectacions no va ser massa quantioses, platges com la Llarga de Tarragona i la de la Pineda, a Vila-seca, trigaran temps a recuperar l’aspecte que tenien abans. La Setmana Santa és la data límit per a un territori que la campanya passada va rebre 4,9 milions de turistes i va generar 19 milions de pernoctacions.
A la ciutat de Tarragona la platja més afectada pel temporal va ser la Llarga. Encara s’hi poden veure els desperfectes causats pel Gloria en forma de plaques de formigó trencades, manca de sorra, o canonades a mig arreglar. El conseller de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, assegura que de cara a l’inici de la temporada turística tot allò essencial estarà en funcionament, en part gràcies als diners arribats des de l’Estat.

A la platja Llarga hi ha el càmping Las Palmeras, un dels més afectats i que treballa a contrarellotge. El president de l’Associació de Càmpings Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Joan Antón, estima que en tota la demarcació els danys a aquests establiments superaran el mig milió d’euros, però es mostra confiat que tant els negocis com les platges estaran a punt per Setmana Santa.

Tots dos reflexionen sobre el futur de la costa tarragonina i com es veurà afectada pel canvi climàtic. Puig avança que després del temporal “la forma i la configuració de les platges haurà variat”, una situació a la qual tothom s’hi haurà d’acostumar. Des dels càmpings, Antón també reconeix que hi haurà “circumstàncies excepcionals” que obligaran els empresaris a adaptar-s’hi. “Ja tenim plans de seguretat i d’evacuació, perquè la seguretat dels clients és el més important. Estem preparats per fer-ho”, assegura.