La Diputació de Tarragona destinarà 745.000 euros per 32 projectes científics de la URV

L'ens supramunicipal cofinançarà per primer cop 36 places de formació de professionals pre-doctorals

La Diputació de Tarragona destinarà 745.000 euros a 32 projectes científics de la Universitat Rovira i Virgili (URV), en el marc de l’acord 2020-2023 signat entre els dos organismes. Es tracta d’un augment de la partida pressupostària respecte l’any passat, quan es van destinar 425.000 euros.
Tal com ha destacat la rectora de la URV, María José Figueras, la majoria de projectes inclosos en l’acord són de l’àmbit de la salut, però també d’altres àrees com l’economia, la química, la pedagogia o el dret públic. Com a novetat d’enguany, l’ens supramunicipal cofinançarà 36 places de formació de professionals predoctorals amb 326.650 euros. Tant la Diputació com la URV han valorat positivament l’acord pel desenvolupament i futur del territori.
Els dos organismes han coincidit en veure en la recerca una aposta per al futur econòmic i social del conjunt de la demarcació. En aquest sentit, la rectora de la URV ha insistit en què més del 30% dels projectes inclosos en l’acord d’enguany tenen abast a les comarques de les Terres de l’Ebre. Figueras ha assenyalat la importància de fugir del centralisme per fomentar el desenvolupament arreu.

Pel que fa als àmbits d’actuació de la trentena de projectes científics, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha destacat que tots comparteixen una mirada envers la sostenibilitat i l’economia social. Segons Llauradó, l’increment pressupostari d’enguany pretén donar impuls al coneixement en un moment marcat encara per la pandèmia del coronavirus. Així, ha remarcat que l’ens potencia la seva tasca com a “motor econòmic” a la demarcació mitjançant l’aposta en la recerca acadèmica.