La CUP lamenta que hagi calgut un incendi per reubicar els joves migrants sense referents familiars

La consellera Eva Miguel ha explicat que “portem temps insistint en que cal donar una resposta a curt termini en matèria d’habitatge

Laia Estrada i Eva Miguel durant la roda de premsa a l'Ajuntament de Tarragona. MARIA COMABELLA.

La Candidatura d’Unitat Popular alerta que ha calgut un incendi per reubicar temporalment els joves migrants sense referents familiars. Aquesta mesura ja va ser proposada per les cupaires fa una setmana, entenent que el pla pilot engegat pel govern de Ricomà que permetrà proveir d’habitatge digne aquests joves no culminarà fins a finals d’any.

En aquest sentit, la consellera Eva Miguel ha explicat que “portem temps insistint en que cal donar una resposta a curt termini en matèria d’habitatge, encarar de manera integral un pla per millorar les vides d’aquests joves i acabar amb les problemàtiques veïnals que es repeteixen arreu de Tarragona”.

Les cupaires expliquen que l’incendi d’ahir ha de servir per posar fil a l’agulla d’una vegada per totes a la problemàtica del gran nombre de pisos buits que hi ha a Tarragona. Les anticapitalistes recorden que l’edifici de la plaça dels Sedassos ja va ser ocupat fa sis anys i portava més d’un any amb un tancat per despreniments d’algun dels balcons.

La consellera Laia Estrada ha afirmat que es tracta, doncs “d’un pis permanentment desocupat” i ha afegit que “esperem que el govern municipal realitzi d’una vegada per totes el cens de pisos buits, activi el recàrrec de l’IBI i doni compliment a l’acord de destinar 600.000€ a ajudes a la seva rehabilitació per, després, destinar-los a lloguer social”. Aquestes mesures són imprescindibles per poder sancionar els propietaris d’aquests pisos, la gran majoria bancs i grans tenidors.