La Creu Roja engega una campanya de captació a Tarragona

Destinarà tots els donatius a fer compres als Mercats Municipals per cobrir les necessitats de les famílies vulnerables de la ciutat

Imatge de membres de la Creu Roja Tarragona recollint aliments al Mercat Central. VINICIUS SILVA

La Creu Roja Tarragona engega “Aliments amb Cor”, una campanya de captació de fons, d’àmbit local, on es busca que la solidaritat dels tarragonins i tarragonines beneficiï a les famílies més vulnerables de la ciutat, alhora que posa el seu granet de sorra per impulsar el comerç local i els productes de proximitat.

Bàsicament es demana a la població general, entitats i empreses que s’hi sumin, ja sigui fent una petita aportació com fent alguna acció de recaptació vinculada a la campanya. Des de la Creu Roja Tarragona, conviden a tothom a fer les seves aportacions al número de compte de la Creu Roja Tarragona: E90 0182 5634 15 0201502512

Gràcies al Pla Creu Roja Respon, durant les primeres setmanes de la crisi de la Covid19 la Creu Roja va realitzar compres de 160 cistelles setmanals, de producte fresc, als Mercats municipals per cobrir les necessitats nutricionals de les famílies més vulnerables. Els Mercats Municipals van posar tots els seus esforços per ajudar a l’entitat amb la logística de les entregues d’aquestes cistelles.

Aliments amb Cor neix per poder seguir donant continuïtat en aquestes compres i generar un cercle de solidaritat que ajudi a les persones usuàries de la Creu Roja i, alhora, serveixi d’impuls als productes de proximitat i al comerç local. Els Mercats Municipals se sumaran a la difusió de la campanya creant sinergies de dinamització local. Unes dinamitzacions que ajudaran a reforçar l’èxit de les recaptacions. Per altra banda, totes les accions que es vinculin a la campanya serviran per fer sensibilització social.

Amb la situació derivada de la Covid19, la Creu Roja Tarragona ha vist incrementada en un 200% la demanada d’aliments i productes bàsics. Previ a la crisi sanitària, els perfils que s’atenien a la Creu Roja pertanyien al que definien com persones “vulnerables”: amb índex de pobresa crònica i pobresa intermitent. Aquesta nova conjuntura ha fet que s’hi sumés un nou perfil de persones que mai havien tingut necessitat demanar aquest tipus d’ajudes.