JuntsXTGN proposa eliminar l'ús dels gots de plàstic i aigua envasada a l'Ajuntament

Els neo-convergents defensen que aquesta proposta permetrà reduir l'impacte ambiental del consistori

Els consellers de Junts per Tarragona, en un ple de l'Ajuntament. Foto CEDIDA

El grup municipal de Junts per Tarragona ha registrat una sol·licitud a l’àrea d’Alcaldia de l’Ajuntament de Tarragona proposant la supressió de l’aigua envasada i dels gots de plàstic d’un sol ús a totes les dependències municipals. Es tracta d’una actuació que ja és una realitat a les sessions plenàries gràcies a la petició de Junts per Tarragona i que ara es reclama ampliar a totes les instal·lacions.

“Cal substituir l’aigua envasada i els gots de plàstic d’un sol ús per alternatives de menor impacte ambiental”, ha manifestat la consellera Elvira Vidal, que ha destacat que “l’objectiu és evitar l’ús d’elements de plàstic d’un sol ús i, a la vegada, prevenir la generació de residus municipals”.

Després de la petició de Junts per Tarragona, s’ha confirmat la instal·lació de tres fonts d’aigua de xarxa a la segona planta de l’Ajuntament de Tarragona. “Celebrem aquesta actuació, però continua sent insuficient, cal ampliar les accions i estendre-les a totes les instal·lacions municipals, el consistori ha de donar exemple”, ha assenyalat la consellera de Junts per Tarragona. “Sol·licitem fomentar l’ús d’aigua de xarxa substituint progressivament les fonts de garrafa existents, les quals s’hauran d’anar retirant”, ha explicat Vidal, que també ha subratllat la importància d’utilitzar gerres de vidre per a les sales de reunions.

“Amb l’objectiu d’incentivar el consum de l’aigua de l’aixeta, també hem sol·licitat repartir ampolles de vidre, de forma progressiva, als treballadors i treballadores municipals”, ha explicat la consellera de Junts per Tarragona, que ha destacat la necessitat que la iniciativa global “es faci sempre amb assistència de les persones tècniques i en paral·lel a campanyes de formació i sensibilització al personal municipal”. “L’objectiu és reduir l’impacte ambiental de les dependències municipals i esdevenir un exemple de consumidor responsable incrementant la coherència ambiental i social de l’Ajuntament de Tarragona”, ha conclòs Vidal.

Per tal d’avaluar la mesura, des de Junts per Tarragona s’ha proposat implantar un sistema avaluador que indiqui el nombre de gots de plàstic d’un sol ús estalviats, les fonts de garrafa substituïdes i les màquines de vending adaptades o reemplaçades.