Junts per Tarragona titlla de “deplorable” l’estat de la Casa de la Festa

El partit neoconvergent reclama saber quan començaran les obres de millora per dignificar aquest espai cultural

L'agreujament de les humitats ha provocat que fongs facin malbé els plafons informatius. Foto CEDIDA

El grup municipal de Junts per Tarragona ha registrat una sol·licitud a l’àrea d’Alcaldia on reclama conèixer quan començaran les obres de millora per dignificar La Casa de la Festa, quin és el termini d’execució dels treballs i en què consistiran. La petició arriba després de constatar l’estat en què es troba l’equipament cultural que ha reobert aquesta setmana.

‘És deplorable, els històrics desperfectes de La Casa de la Festa no només no s’han arranjat, sinó que han empitjorat i s’està posant en perill la conservació dels elements patrimonials i el material divulgatiu de l’equipament. És indigne que hagi reobert sense haver realitzat les obres de millora’, ha denunciat el portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal.

Nadal ha explicat que els problemes d’humitat que hi havia a les parets han incrementat i han danyat plafons informatius. ‘Molts dels cartells s’han fet malbé, han esdevingut il·legibles a causa dels fongs’, ha lamentat el portaveu de Junts per Tarragona, que ha recordat que des del seu grup municipal s’han realitzat nombroses peticions i s’han aprovat mocions per unanimitat amb l’objectiu de dignificar i potenciar La Casa de la Festa. ‘Finalment vàrem aconseguir incloure una partida específica als pressuposts municipals d’enguany, però segueix sense executar-se’, ha lamentat.

Nadal ha recordat que La Casa de la Festa ‘és un dels equipaments culturals més emblemàtics de la ciutat, un dels museus amb més visites i on es conserven els elements festius de gran valor històric i patrimonial’.

El passat setembre es va aprovar per unanimitat una moció de Junts per Tarragona on, entre altres acords, es requeria dignificar i potenciar La Casa de la festa perquè l’equipament esdevingui un veritable referent de la ciutat i permeti la bona conservació i exposició dels elements del patrimoni festiu de la ciutat. ‘Volem saber quan començaran les obres, el seu termini d’execució i el detall de les actuacions’, ha conclòs el portaveu de Junts per Tarragona.