Josep Forasté substitueix a Pau Ricomà com a diputat a la Diputació de Tarragona

El portaveu del grup municipal de Decidim Vila-seca-Acord Municipal a l’Ajuntament de Vila-seca ha pres possessió avui del càrrec

Primer pla de Josep Forasté. Foto CEDIDA

El portaveu del grup municipal de Decidim Vila-seca-Acord Municipal a l’Ajuntament de Vila-seca, Josep Forasté Casas, ha pres possessió avui del càrrec de diputat a la Diputació de Tarragona, en substitució de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que va renunciar a l’acta per dedicar-se al cent per cent a l’alcaldia de la seva ciutat. Forasté ha promès el càrrec i ha recollit la seva credencial aquest matí, en el primer ple presencial de l’ens territorial després dels mesos de confinament, i s’ha afegit així al grup polític d’Esquerra Republicana i a les tasques de govern.

Josep Forasté era la persona proposada per l’executiva regional d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Camp de Tarragona per convertir-se en nou diputat, d’acord amb la llista de representants suplents per a l’ens territorial que ja s’havia aprovat el juny del 2019, abans de la constitució de la nova Diputació, en la qual Esquerra Republicana governa i ostenta la presidència amb Noemí Llauradó, després d’aconseguir 11 diputats i diputades.

L’elecció de Josep Forasté ha estat possible gràcies a la renúncia prèvia que va fer Joan Morlà, alcalde del Catllar, que figurava com a primer suplent per rellevar Pau Ricomà. Morlà va decidir no optar al càrrec de diputat i fer un pas al costat per dedicar-se plenament a l’alcaldia, la qual cosa “és un fet que l’honora, posant per davant el municipi del Catllar i els seus veïns i veïnes que a ell mateix”, segons destaca la presidenta regional d’ERC al Camp de Tarragona, Irene Aragonès Gràcia.

Josep Forasté Casas (Vila-seca, 1973) és regidor a l’Ajuntament des del 2015. Graduat en Administració i Direcció d’Empreses, combina la seva tasca professional amb la política local i, des de l’any passat, amb el càrrec de secretari de Transició Ecològica de la Federació Regional d’ERC al Camp de Tarragona.

Ser diputat territorial a la Diputació de Tarragona representa per a ell “treballar intensament i sumar amb un equip que fa molt bona feina des de sempre, però sobretot des que té responsabilitats de govern”, i afegeix que “em fa molta il·lusió i alhora és un repte important que m’agafo amb moltes ganes perquè la meva manera de fer és el treball col·laboratiu i la suma d’esforços pel bé de la ciutadania”.

Irene Aragonès encoratja Josep Forasté a “aconseguir molts èxits i encerts en la seva nova etapa com a diputat del grup d’Esquerra a la Diputació de Tarragona”.