José Luis Martín critica que la Generalitat no hagi assistit al plenari d’IQOXE

Amb motiu de que, a 48 hores de la celebració del plenari monogràfic sobre l’accident d’IQOXE, els grups municipals hagin rebut un ordre del dia diferent al que es va enviar ara fa un mes, el portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, ha manifestat: “El 26 de febrer vam rebre l’ordre del dia d’intervinents del plenari en el que s’havia de tractar què se n’havia fet dels acords de la Declaració Institucional en la que el ple de l’Ajuntament de Tarragona instava a la Generalitat a donar resposta a diverses qüestions i a prendre uns compromisos. S’ especificava que hi assistiria un responsable de la ‘Delegació Territorial del Govern i qui determinin’. Ara sabem que, finalment, la Generalitat no hi participarà”.

El conseller Martín ha definit la situació com “un escàndol i un menyspreu intolerable vers Tarragona i els diferents intervinents convidats al plenari monogràfic”. I ha afegit: “Cal recordar que aquest plenari es va convocar per tractar la gestió de la Generalitat durant l’accident d’IQOXE i els seus compromisos anunciats en relació a la seguretat química de Tarragona. Ara, la Generalitat de Catalunya decideix no participar ni donar resposta a les preguntes que hem fet arribar els grups municipals; és a dir, es vol que acceptem una nova presa de pèl, un plenari en el que no hi serà administració que tenia la màxima competència en la gestió del fatídic accident i en l’elaboració i aprovació del nou Plaseqta, un pla sobre el que hi ha massa interrogants, per cert. I és molt greu que el Sr. Ricomà accepti aquest nou deixament de funcions de la Generalitat vers la nostra ciutat. Esperem que la resta de grups municipals se sumin a la petició del Partit Popular de Tarragona de que aquest plenari no es celebri sense la presència del Govern de la Generalitat”.

El conseller Martín ha conclòs: “Com podem confiar en que la Generalitat complirà algun dia les seves promeses amb Tarragona quan no ha assumit cap responsabilitat en la caòtica gestió de l’accident, quan s’ha limitat a parlar de com ‘comunicar’ millor una possible nova tragèdia i no ha dit res sobre com farà per evitar-la? Com podem quedar-nos de braços creuats quan es mostra indiferent a que els veïns de Tarragona ens trobem exactament igual que ara fa un any i quan no han donat explicacions sobre com pretenen que es gestioni un nou Plaseqta des del territori sense dotació de recursos?. Què podem esperar d’un Govern que, en un any, no ha fet ni un sol simulacre ni ha instal·lat els sensors d’alarma promesos perquè, en paraules primer de Torra i després del conseller Sàmper, ‘aquesta no és una prioritat’? Com podem acceptar que ni tan sols es dignin a participar a un plenari telemàtic? I com podem confiar en un alcalde que abaixa el cap i accepta aquesta enèsima humiliació vers Tarragona, rebuda dels seus propis companys de partit a Barcelona?