Joan Ruiz: “Avui és un dia històric per Tarragona”

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

“El Govern de progrés del president Pedro Sánchez compleix amb Tarragona. Ho vam dir durant la campanya electoral: no allargarem les concessions de l’AP-7. Avui aquest compromís, que tantes burles va generar tant per part de la dreta com des de l’independentisme, ja és una realitat i el conjunt dels ciutadans i ciutadanes de les comarques tarragonines són els gran beneficiats”, així ho ha assegurat aquest dimecres el diputat del PSC per Tarragona Joan Ruiz.

Així, el diputat socialista ha afirmat que els més de 100 quilometres de via que s’alliberen avui entre Tarragona i Barcelona suposen un gran pas endavant tant per la mobilitat dels tarragonins, com per la millora de la competitivitat a nivell logístic, com per l’augment de l’atractiu del nostre sector turístic. “Avui és un dia històric per Tarragona, en sentit literal i en majúscules”, ha reblat.

Joan Ruiz ha assenyalat que el Govern de Pedro Sánchez està donant compliment als compromisos amb Tarragona que es van assumir durant la campanya electoral. “Hem tornat a posar a Tarragona al mapa de les inversions del Govern d’Espanya, d’on vam ser foragitats durant els anys d’executius del PP. Pel que fa a les inversions a Tarragona dels Governs independentistes de la Generalitat crec que encara estan buscant el mapa…”, ha ironitzat.

En aquest sentit, el diputat socialista ha exposat “la realitat” dels 411 milions d’euros que el Govern d’Espanya ha destinat a Tarragona enguany en el marc dels pressupostos generals de l’Estat –dels quals 365 milions corresponen a inversions territorialitzades- amb els paupèrrims 48 milions d’euros que ha destinat el Govern d’ERC-Junts en els comptes de la Generalitat actualment vigents. “Les xifres objectives parlen amb una eloqüència que fan innecessari els adjectius qualificatius…”

“Hem acabat amb els peatges de les autopistes, enllestirem el túnel de Lilla per fer arribar l’A-27 fins a Montblanc i farem realitat el projecte del corredor mediterrani que ens ha de connectar, via ferroviària, amb tot l’arc mediterrani i la seva zona d’influència. Un cop estigui tot enllestit Tarragona disposarà de la xarxa d’infraestructures de mobilitat que requereix per seguir creixent amb cohesió i progrés”, ha assenyat el diputat del PSC.

Segons ha posat de relleu Joan Ruiz, “des de que Pedro Sánchez és president del Govern les inversions a les comarques tarragonines s’han incrementat en un 35%. I subratllo que parlo de partides pressupostàries amb una consignació econòmica real, no de promeses estèrils o de paraules que s’emporta el vent.”

Així, tot i el gran avenç en matèria infraestructures que s’està produint, “els primers i màxims beneficiaris de la nostra obra de Govern són els treballadors, els pensionistes, els joves, les famílies amb persones dependents i els usuaris de l’educació i de la sanitat públiques que han vist com l’executiu de progrés ha aprovat i ha tirat endavant el pressupost més social de la nostra història contemporània”, ha conclòs el diputat del PSC.