Ja es poden celebrar bodes a l’aire lliure amb 100 convidats a la fase 2

Els territoris que passen aquest dilluns 25 de maig a la fase 2 de la desescalada, i que abasten el 47% de la població espanyola (22 milions d’habitants), podran celebrar casaments amb un aforament màxim de cent persones en espais a l’aire lliure o de cinquanta persones en espais tancats i es podran dur a terme en tot tipus d’instal·lacions, públiques o privades.

A partir del dilluns, estaran en la fase 2 de la desescalada totes les províncies andaluses menys Màlaga i Granada; Aragó; Astúries; Balears; Canàries; Cantàbria; Extremadura; Galícia; Múrcia; País Basc; La Rioja; Ceuta; Melilla; les províncies de Guadalajara i Conca, i tres zones sanitàries catalanes, segons ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la roda de premsa posterior a Consell de Ministres.

Així, segons l’ordre publicada aquest dissabte 16 de maig al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) pel Ministeri de Sanitat, s’obliga durant la cerimònia nupcial a complir les mesures d’higiene i prevenció establertes per les autoritats sanitàries.

Pel que fa a les celebracions que poguessin tenir lloc després de la cerimònia nupcial i que impliquin algun tipus de servei d’hostaleria i restauració, s’haurà de seguir les normes de seguretat relatives a aquests establiments.

D’altra banda, l’ordre al BOE recorda que el que preveu aquest article sobre cerimònies nupcials és aplicable a altres celebracions religioses de caràcter social.