Investiguen un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona per assetjar una dona

El policia li hauria demanat el seu telèfon a canvi de retirar-li una multa

Un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona es troba apartat de les seves funcions i sota investigació per haver utilitzat la seva condició de policia per assetjar una dona. Els fets van tenir lloc el passat mes de juliol quan l’agent en qüestió i un company estaven patrullant pel barri de Sant Pere i Sant Pau.

Segons explica el Diari de Tarragona, un dels agents va posar una multa a una dona per estacionar malament el seu cotxe i, tot seguit, l’altre policia li va oferir retirar la multa a canvi de donar-li el seu número de telèfon. Tot i que la dona en un principi s’hi va negar, finalment hi va accedir davant la insistència de l’agent.

Els dies posteriors, el policia va començar a trucar la noia i enviar-li missatges de WhatsApp, un fet que va portar al penediment de la dona, que va decidir denunciar-ho a un alt càrrec de la Guàrdia Urbana. Tot i que des del cos policial la van animar a denunciar-ho, la noia s’hi va negar.

Davant la negativa a la denúncia, només es va poder obrir una investigació per via administrativa. L’agent que havia posat la multa i que era present al lloc dels fets va ser citat a declarar per esbrinar que havia passat. Amb tota la informació, es van prendre les primeres mesures cautelars com la retirada de l’arma a l’agent investigat i la suspensió de les seves funcions. Aquestes mesures es van estendre fins al setembre, quan el policia va sol·licitar la baixa.

El Diari de Tarragona apunta que l’agent investigat ja tenia antecedents per fets similars quan feia pràctiques als Mossos d’Esquadra. La policia catalana el va suspendre i, aleshores, va opositar per ser policia local en un municipi a prop de Tarragona. Allà havia treballat fins que fa 2 o 3 anys va ser traslladat a la Guàrdia Urbana de Tarragona.