Es milloren la seguretat dels passos de vianants

S’han instal·lat vuit senyals de situació de pas de vianants tipus S-13 amb il·luminació led

0
525

La Conselleria de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona ha posat en funcionament vuit senyals de situació en sengles passos de vianants entre la plaça de la Imperial Tàrraco i la plaça de les Corts Catalanes per millorar la seguretat dels passos que no estan regulats per semàfor. Aquesta mesura s’ha adoptat per fer més visible l’existència dels passos de vianants en vies de doble carril de circulació i reduir el màxim possible el risc d’atropellament quan un vehicle s’atura en un dels carrils per la presència d’un vianant i pel carril del costat també hi ha vehicles circulant en la mateixa direcció.  

Els senyals són del tipus S-13 d’una mida superior a l’habitual en zona urbana, de 90 cm en lloc de 60 cm, i compten amb il·luminació led per millorar-ne la visibilitat. Durant el dia funcionen com a senyals estàtics i al vespre entren en funcionament amb l’enllumenat públic. El cost total de l’actuació ha estat de 21.565,39 euros.

El conseller de Mobilitat, Josep Acero, ha destacat que “la posada en funcionament d’aquests senyals s’emmarca en les actuacions que permanentment es duen a terme per millorar la seguretat a l’interior de la ciutat, tant per a vianants com a conductors. En aquest sentit, per exemple, val la pena remarcar la recent instal·lació aquest mateix any de quatre radars pedagògics i diferents passos de vianants elevats i reductors de velocitat”.

FER UN COMENTARI