Dijous, 17 d'abril de 2025
És notícia

La tarragonina Ina Martínez Simón presenta el seu nou llibre ‘Oscura sexualidad a pie de calle’

Avatar photo
La novel·la aborda temes com la prostitució des d’un vessant “cru, però real”
ina martinez simon 3

“Molt cru, però real”. D’aquesta manera, la tarragonina Ina Martínez descriu com el seu nou llibre tracta un tema tan espinós com la prostitució. La nova obra porta el títol de Oscura sexualidad a pie de calle i el passat diumenge es va presentar en societat en una sala plena de gom a gom de l’Hotel Tarraco Park.

A banda de donar a conèixer el llibre, l’acte va servir per debatre sobre qüestions com l’abast de la prostitució infantil o l’existència d’una organització religiosa que ajuda aquest col·lectiu. A més, la presentació va comptar amb la presència d’un noi que va explicar de primera mà el món de la prostitució i com s’havia encaminat per deixar-lo. “No és un llibre eròtic ni sexual, sinó que parla durament sobre el problema”, subratlla l’Ina.

Aquesta és la sisena obra de la tarragonina, després de publicar Un camino hacia la esencia (2010), els poemaris Epístolas de corazón (2010) i Retales de amor hilvanados (2012), la novel·la Historia de tía María (2015) i el conte Naturaleza mágica, realidades paralelas (2022). El llibre ja està a la venda i durant la diada de Sant Jordi es podrà trobar a la parada de la llibreria Adserà.

Un relat cru en forma de novel·la-assaig

Oscura sexualidad a pie de calle és una obra que fusiona l’assaig amb la narrativa per a explorar una realitat complexa: la prostitució, la pornografia i la diversitat sexual en el món actual. A través de testimonis, reflexions i una anàlisi profunda, l’autora ofereix una mirada crua i sense filtres sobre com les societats han normalitzat o rebutjat aquestes pràctiques des d’una perspectiva moral, política i econòmica.

El llibre presenta una diversitat d’històries que il·lustren la paradoxa de la prostitució: un fenomen que és, alhora, condemnat i sostingut per les estructures de poder i pels propis demandants del servei, en lloc d’implementar economies sostenibles, progrés, educació i esperança. S’exploren les contradiccions socials, els factors que perpetuen aquest fenomen i els impactes que genera en els qui el viuen en carn pròpia. L’obra planteja preguntes difícils, desafiant al lector a qüestionar la seva pròpia visió sobre la sexualitat, l’explotació sexual i el concepte de llibertat individual.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Visita a la parada dels alumnes de l’IES Gaudí-3-20250409131939

Alumnes de l’Institut Gaudí de Reus tornen a vendre per un dia al Mercat Central

Notícia següent

‘L’assistenta’ de Freida McFadden, per fi en català de la mà de Rosa dels Vents

Notícies relacionades