Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra actuaran conjuntament als barris de Ponent de Tarragona

El dispositiu PONDUS buscarà millorar la percepció de seguretat dels veïns

Intervenció policial a Campclar per part de Mossos i Guàrdia Urbana. Foto CEDIDA

La Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos d’Esquadra han presentat aquest dijous el dispositiu PONDUS (Ponent Dispositiu Unitari de Seguretat) pel qual destinaran una dotzena d’agents per fer tasques de seguretat ciutadana als barris de Ponent de la Ciutat. Segons han explicat els responsables dels cossos policials, l’objectiu és millorar “la percepció del nivell de seguretat que tenen els veïns” d’aquestes zones.

El PONDUS s’ha posat en marxa aquest mateix dijous i les patrulles faran un servei de proximitat, amb patrullatge pels carrers durant unes quatre hores al dia. Seran dues patrulles de la Guàrdia Urbana, dues dels Mossos i dues més de paisà.

L’operatiu s’ha planificat a partir de la informació rebuda per part de les associacions de veïns dels barris de Ponent, que s’han queixat reiteradament de manca de seguretat. Els policies principalment se centraran en els petits furts, ‘botellons’ i actes incívics. Segons han assenyalat els principals fets delictius que es produeixen són robatoris amb força a domicilis i a l’interior de vehicles, incivisme i petit tràfic de drogues.

També vetllaran per garantir que es compleixen les mesures sanitàries per la covid-19. “Els agents estaran en contacte amb els veïns, rebran informació de la ciutadania perquè les actuacions siguin adequades a les necessitats de cada zona”, ha indicat el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño.

De moment el PONDUS es durà a terme de manera intensa durant un mes i posteriorment s’avaluaran els resultats i es reorganitzarà. Amb tot, l’inspector i cap de l’ABP Tarragonès dels Mossos d’Esquadra, Ramon Franquès, ha manifestat que “la idea és fixar les patrulles als barris de Ponent”.

“La intenció de la Guàrdia Urbana i els Mossos és passar per tots els comerços dels barris i agafar informació”, ha afegit Franquès. Alfonso López, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona, ha expressat la seva satisfacció perquè l’operatiu “reflecteix les demandes” de les entitats.