fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Generalitat i Ajuntament de Tarragona perfilen instruments transitoris davant l’anul·lació del POUM

Calvet diu que la suspensió del planejament és una "oportunitat" per posar al dia conceptes que es volien revisar

La Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona ja han començat a treballar en l’impuls d’instruments urbanístics transitoris per tal de donar resposta a l’anul·lació del POUM del 2013 per part del Tribunal Suprem.
El conseller de Territori, Damià Calvet, ha explicat que les dues administracions analitzaran, en primer terme, l’aplicació d’aquestes normes provisionals que “blindin” els projectes més avançats i, finalment, treballar en una revisió “accelerada” del pla –és a dir, en un nou POUM.
Segons Calvet, la decisió judicial és alhora “una oportunitat per posar al dia determinats conceptes del planejament suspès que teníem ganes de revisar, el propi Ajuntament i el Govern, per millorar els actuals instruments urbanístics de Tarragona”.
El conseller ha garantit a l’Ajuntament la col·laboració del Govern i ha assenyalat que “ara hi ha d’haver un treball molt solidari, consensuat i del dia a dia, perquè no podem perdre el temps”. La sentència del Tribunal Suprem fa que la ciutat torni a regir-se pel pla general del 1995.

El cas deriva d’un contenciós interposat per l’empresa Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH) davant el POUM del 2013 atès que la companyia s’hauria vist abocada a trobar un nou emplaçament si el planejament hagués tirat endavant.

La secció cinquena de la sala del contenciós del Tribunal Suprem, però, ha confirmat la sentència del TSJC que va acordar anul·lar el POUM pel fet que a l’hora d’elaborar aquest planejament s’havia omès un informe previ estatal en matèria d’hidrocarburs que està considerat un tràmit “substancial”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

11 anys de presó per l’acusat d’abusar del seu fillastre a Lleida

Notícia següent

La Mesa transversal per a la recuperació de Lleida avança amb els treballs dels principals eixos temàtics

Notícies relacionades