Exigeixen a Torra que “aturi” el macrocomplex BCN World a Tarragona

El diputat i portaveu d’Economia dels comuns, David Cid, ha exigit aquest dimarts al president de la Generalitat, Quim Torra, que “aturi” el projecte BCN World, el macrocomplex que Hard Rock pretén construir a Tarragona amb la compra d’uns terrenys de l’empresa pública de la Generalitat Incasòl per 120 milions d’euros.

“Exigim al president Torra que aturi aquest projecte. Demanem al president Torra que aturi aquesta operació”, ha reclamat en roda de premsa després de demanar al cap de l’executiu català que deixi d’actuar com un banc i no pas en defensa dels interessos de la ciutadania i els recursos públics.

Per Cid, el projecte pretén construir el casino més gran d’Europa per donar continuïtat a un model productiu que està “esgotat”, i ha advertit que és una operació socialment i ambientalment insostenible.

Ha explicat que el BCN World contempla utilitzar 1.000 màquines escurabutxauqes, 100 taules de joc, dos hotels, una piscina de 6.000 metres quadrats i una sala de concerts per a més de 15.000 persones, fet que impulsa un model turístic que “aposta pel joc” i que fomenta l’ocupació precària.

A més, ha criticat que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i el president de la Generalitat, Quim Torra, mentissin en seu parlamentària després d’assegurar que no es destinaria “ni un euro públic” al BCN World.

Segons Cid, el projecte blinda durant els propers 10 anys totes les decisions que prendran els futurs governs al voltant del BCN World i els seus processos urbanístics, i ha advertit que el sòl sobre el qual es construeix hauria d’anar destinat a fomentar la industrialització de Catalunya.

Per això, ha demanat transparència a través de la publicació del contracte que han signat el Govern i Hard Rock, a més que es doni a conèixer el mètode de finançament de l’operació i que l’executiu català doni explicacions i “deixi de jugar al Monopoli”.

ANIVERSARI DEL PARLAMENT

Sobre la celebració del 40è aniversari del Parlament que es va celebrar dilluns, ha opinat que va ser un “greu error” l’absència d’exdiputats del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), que durant la dictadura va lluitar contra la recuperació de l’autogovern i de la democràcia, ha dit.

En aquest sentit, ha instat el president del Parlament, Roger Torrent, a disculpar-se públicament per la falta de representació d’aquesta força política en l’acte.