Toyota serà el vehicle oficial dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018

Toyota España entregarà una flota de 238 vehicles, que es destinaran a cobrir les necessitats de la organització abans, durant i després dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018

Toyota serà el vehicle oficial dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, que s’organitzen en el marc del Moviment Olímpic englobant 33 disciplines esportives i que se celebraran a Tarragona i a 15 municipis més, 13 de la província de Tarragona i dos de la de Barcelona, inclosa la mateixa capital catalana, des del 22 de juny a l’1 de juliol del 2018. Així ha quedat subscrit després de la signatura del conveni per part del President del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el President de Toyota España, Agustín Martín, i el Director Executiu de Tarragona 2018, Víctor Sánchez. L’acte ha tingut lloc a la seu del Comitè Olímpic Espanyol (COE) i ha comptat amb la presència del seu president, Alejandro Blanco.

Com a proveïdor del vehicle oficial dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Toyota España posarà a disposició de l’organització 238 vehicles, que es destinaran a cobrir tot tipus de necessitats abans, durant i després de les competicions. D’aquests 238 vehicles, 12 s’utilitzaran en tot allò relacionat amb l’organització, previ al desenvolupament dels mateixos Jocs Mediterranis, mentre que la resta cobrirà les diferents necessitats durant la celebració d’aquests, així com en els dies anteriors i posteriors.

Tecnologia híbrida
Els primers vehicles es lliuraran pròximament, tot i que el gruix de la flota començarà a exercir la seva tasca de suport a l’organització el juny de 2018. El 86% del total de vehicles que lliurarà Toyota a l’organització dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 seran híbrids. El Comitè Organitzador d’aquesta important cita esportiva aposta així per la tecnologia híbrida de Toyota, eficient, silenciosa i respectuosa amb el medi ambient.

En l’acte de signatura de l’acord, Agustín Martín ha destacat el compromís de Toyota a Espanya amb l’esport i l’aliança amb el Comitè Olímpic i Paralímpic, tant a nivell mundial com nacional. “Donar suport als Jocs del Mediterrani de 2018 suposa un pas més enllà del nostre compromís amb l’esport i els valors d’esforç, constància i dedicació que compartim a Toyota. Estem tremendament il·lusionats de participar d’aquesta iniciativa i poder sumar-nos al moviment olímpic amb la resta dels països mediterranis”, va aprofundir el president i CEO de Toyota Espanya.

Per la seva banda, el president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros ha afirmat que “comptar amb el suport d’una multinacional del prestigi de Toyota és molt positiu per a la repercussió i projecció dels Jocs, més tenint en compte la presència de Toyota a les olimpíades de Tòquio 2020”. Així mateix, també ha destacat que “la filosofia de Toyota, pionera amb vehicles híbrids i amb els d’hidrogen, és un valor molt important per a nosaltres i que està d’acord amb els plantejaments de l’organització dels Jocs, en el qual totes les instal·lacions s’han pensat des del punt de vista de la sostenibilitat ecològica, energètica i les solucions Smart que optimitzin el consum”.

Finalment, el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha assegurat que “es tracta d’una col·laboració molt important amb una prestigiosa marca d’automoció, integrada dins el Programa TOP del COI. Estic segur que aquesta unió serà molt beneficiosa i duradora per a tothom. Tarragona es convertirà en un aparador internacional que promocionarà l’esport sostenible i Toyota és un dels líders mundials en el desenvolupament de motors respectuosos amb el medi ambient”.

Seran un total de 205 híbrids de Toyota els que es faran servir en els Jocs Mediterranis Tarragona 2018, en concret 90 Yaris hybrid, 39 Auris hybrid, 32 Auris hybrid Touring Sports, 27 RAV4 hybrid, 10 C-HR i 7 Prius. A ells s’uniran 27 PROACE Combi de 9 places i 6 PROACE VERSO VIP de 7 places. Als 238 Toyota compromesos inicialment podrien sumar-se unes altres 12 unitats, com a vehicle de substitució, en cas de necessitat.

Amb el suport als Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Toyota España ratifica el seu compromís amb l’esport de base i d’alta competició, en línia amb els recents acords amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE) i el Comitè Paralímpic Espanyol (CPE) dels quals Toyota Espanya és patrocinador oficial, o la col·laboració amb la Direcció General de Trànsit (DGT), Ràdio Televisió Espanyola (RTVE), la Fundació a Víctimes de Trànsit i el citat CPE per a la posada en marxa del projecte esportiu social #RompeTusBarreras, la iniciativa per promoure polítiques de seguretat viària que es durà a terme en forma de dos reptes esportius: un trail d’alta muntanya per relleus durant tres dies i una última milla (1,6 km) popular a Madrid aquest mateix mes de setembre.

XVIII Jocs Mediterranis
Els Jocs Mediterranis són una competició de caràcter poliesportiu que s’organitzen en el marc del moviment olímpic, amb el reconeixement del Comitè Olímpic Internacional (COI). La participació en ells és responsabilitat dels comitès olímpics de cada un dels països membres del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM), en l’àmbit geogràfic de la Mediterrània.

Els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 comptaran amb 33 disciplines esportives i en els 10 dies de competició participaran 4.000 esportistes de 26 nacionalitats diferents. A més, hi seran presents més de mil jutges i representants de les Federacions Internacionals i el CIJM, 3.500 voluntaris i més de mil periodistes acreditats. S’espera que més de 150.000 espectadors assisteixin a les diverses competicions.

Tarragona va ser escollida com a seu dels XVIII Jocs Mediterranis el 15 d’octubre de 2011.

Toyota España
Toyota España (TES) distribueix i comercialitza i dóna servei Postvenda als vehicles de les marques Toyota i Lexus, des de la seva seu central a Alcobendas (Madrid), comptant amb una xarxa de 80 concessionaris Toyota i 22 Lexus, presents en 189 punts de venda i 205 punts d’assistència. La distribució de vehicles es realitza des del Centre logístic de Sagunt (València) i la de recanvis des del Magatzem Central d’Illescas (Toledo). A més, Toyota España compta amb un Centre de Formació a San Agustín del Guadalix (Madrid). En l’exercici 2016, les vendes de Toyota a Espanya van arribar a les 58.500 unitats i les de Lexus a les 5.700 unitats.