Tarragona, seu del Campionat de Catalunya d’Atletisme per a persones amb discapacitat intel·lectual

El 29è Campionat de Catalunya d'atletisme adaptat tindrà lloc aquest diumenge 20 d'octubre a Tarragona

Imatge de la prova d'atletisme dels últims Jocs Special Olympics 2018. CEDIDA

L’Estadi d’atletisme Natalia Rodríguez de Tarragona acollirà aquest diumenge els més de 200 atletes amb discapacitat intel·lectual d’arreu de Catalunya que participaran al Campionat de Catalunya, organitzat per la Federació ACELL i amb la col·laboració de Special Olympics Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona.

Durant tot el dia es disputaran diferents proves atlètiques adaptades a cada esportista. Cursa de diferents distàncies (1.500m, 400m, 200m, 100m), relleus de 4×100 o 4x25m, salts de llargada, tir de pes de 4kg, i també proves adaptades i assistides per tal que tots els esportistes, independentment del grau de discapacitat, puguin competir i participar en el campionat.

Special Olympics Catalunya, el moviment que aplega atletes amb discapacitat intel·lectual més gran del món, i la Federació ACELL, tenen com a principal objectiu el foment de la pràctica de l’esport i d’altres activitats de lleure, per part de les persones amb discapacitat intel·lectual, com a via de desenvolupament personal i d’integració social.