Tarragona serà seu del tercer Circuit 3X3 FCBQ

La prova tarragonina tindrà lloc el dia 11 de juliol

Imatge de la presentació. CEDIDA

Després de dos exitoses edicions, el Circuit 3×3 FCBQ es consolida i la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) presenta una 3a edició que arrenca amb una imatge completament nova, objectius renovats, noves dates i seus, i millores considerables amb la intenció de consolidar el bàsquet 3×3 i incrementar la presència del Circuit a nivell europeu.

Sitges, Banyoles, Caldes de Malavella, Mollet del Vallès, Olot, Lleida, Vilafranca del Penedès, Badalona, Igualada, Viladecavalls, El Masnou, Mataró, Tarragona, Torelló i Barcelona són les seus d’una nova edició que, com l’any passat, clourà amb una Gran Final prevista per a finals de juliol.

L’NBA Café Barcelona ha estat l’escenari, aquest dimarts 12 de novembre al migdia, de l’acte de presentació de la 3a edició del Circuit 3×3 FCBQ que ha comptat amb la presència del President de l’FCBQ, Ferran Aril; juntament amb els responsables del projecte, el directiu de l’àrea de Promoció, Josep Maria Rofes, i l’ex jugador internacional i responsable del Circuit 3×3 FCBQ, Jaume Comas. Tampoc han faltat a la presentació jugadors i jugadores internacionals catalans de 3×3 com Sergi Pino, Núria Martínez, Xavi Guirao o Helena Oma, així com tampoc representants dels ajuntaments i clubs implicats també en aquest Circuit.

El Circuit 3×3 FCBQ és un nou projecte, obert a tothom i en fase de creixement continuat, impulsat fa dues temporades per la Federació Catalana de Basquetbol amb l’objectiu de potenciar, promocionar i consolidar el 3×3 com a modalitat formativa, educativa, lúdica, competitiva i integradora del bàsquet, per a totes les edats. La primera edició, el Circuit va comptar amb 10 seus i una Gran Final, reunint un total de 895 equips i amb la participació final de 3580 jugadors i jugadores; mentre que l’any passat el circuit va fer parada a 14 ciutats amb 1100 equips i 4600 participants.

En aquesta tercera edició s’estrenaran les ciutats de Mollet del Vallès, Olot i Vilafranca del Penedès amb la col·laboració del Bàsquet Sant Gervasi, CB Olot i SE Casal Vilafranca; i s’oferirà un producte referent i atractiu que aporti qualitat i rigor. S’aprofitarà també l’experiència i estructura de les diferents seus per augmentar el creixement del 3×3, i es buscaran noves sinèrgies a nivell europeu a través de FIBA 3×3. Pel que fa a la promoció del bàsquet i d’aquesta modalitat que serà olímpica aquest 2020, s’establiran noves dinàmiques de col·laboració amb les diferents institucions. En aquest sentit, la 3a edició del Circuit 3×3 FCBQ comptarà, per tercer any consecutiu, amb el suport de la Diputació de Barcelona i, de cara a la final, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona dins els actes d’una setmana dedicada al 3×3 a finals de juliol.

Un any més, destacar l’aposta renovada per La Xarxa que retransmetrà en directe algunes de les proves del Circuit 3×3 FCBQ. Aquest acord s’emmarca dins el conveni de col·laboració entre la Xarxa Audiovisual Local i la Federació Catalana de Basquetbol amb l’objectiu de donar difusió a les diferents activitats del Bàsquet Català.