Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

L’espionatge enfanga el contracte de la brossa de Tarragona

Avatar photo
Uns informes pericials apunten que una tècnica de l’Ajuntament va ser espiada i reconeixen indicis de què algú va espiar també el telèfon de l’alcalde

L’espionatge entra de ple en l’etern debat sobre el contracte de la brossa i la neteja a Tarragona. A banda dels reiterats conflictes a l’hora de renovar aquest servei, ara s’hi suma l’espionatge a una de les tècniques encarregades del contracte de la brossa i els indicis que el mateix telèfon de l’alcalde Viñuales també va ser punxat.

La informació, que va avançar Porta Enrere, s’ha confirmat aquest matí en una Junta de Portaveus urgent. L’alcalde ha afirmat que existeix aquest espionatge a la tècnica encarregada del contracte de la brossa. A més, també avisen que un informe pericial confirma indicis que el telèfon de l’alcalde va ser punxat. Tot i això, estan a l’espera que una prova més exhaustiva doni per correctes aquests indicis.

Els fets són d’una gravetat important. Els coneixíem des de feia uns mesos, però volíem esperar tenir una pericial específica del telèfon de l’alcalde abans de posar la denúncia. De fet, que s’hagi fet pública la notícia abans de tenir aquests resultats facilita més la vida als responsables de l’espionatge. Si ja és prou complex esbrinar el seu origen, quan els responsables estan alertats encara és més difícil”, ha argumentat la portaveu del govern, Sandra Ramos. La socialista, com també els grups de l’oposició, han donat suport a la funcionària espiada, que ha denunciat els fets per la seva banda.

Ramos també ha confirmat que aquesta informació s’havia comunicat únicament “a qui considerava que havia de saber-ho”, com el conseller Jordi Fortuny. El conseller de Neteja en el govern de Ricomà va posar el seu telèfon a disposició d’un pèrit, que va concloure que no hi havia hagut espionatge en aquell dispositiu.

L’oposició ho condemna en bloc

Els diferents grups de l’oposició han condemnat aquests fets i han donat tot el suport a la tècnica de l’Ajuntament de Tarragona. A més, han acordat fer una declaració institucional en aquesta línia en el plenari de divendres. Tots ells han demanat esclarir els fets.

“Estem parlant d’una funcionària que està fent la seva feina, ens sembla extremadament greu. Demanem que s’investigui què està passant i també si s’ha espiat l’alcalde de la ciutat o altres persones de la casa”, ha reclamat Maria Roig (ERC) després de la Junta de Portaveus.

“És una situació gravíssima. Un espionatge a un alcalde o a un conseller és un espionatge a nivell institucional“, ha descrit Maria Mercè Martorell (PP).

“Donem suport a la tècnica i la institució. És intolerable. No pot ser que es persegueixi a una persona pel fet de ser funcionària d’aquesta casa. Tenim l’obligació de defensar-la a ella i a l’alcalde”, ha expressat Jordi Sendra (Junts).

“Aquest contracte és una bola de neu que cada dia creix més. És molt greu que s’hagi espiat una tècnica i l’alcalde. El contracte de la brossa suscita massa problemes i ens porta a parlar de quasi tot menys del que toca. Ens conjurem per esclarir que ha passat, supera els principis democràtics“, ha afirmat Jordi Collado, portaveu dels comuns.

L’Ajuntament defensarà la feina dels tècnics

Més enllà d’això, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va tombar l’adjudicació del contracte de la neteja i la brossa a GBI Paprec. Un fet que va haver de fer recalcular el full de ruta. Després de dies de debat, finalment l’executiu socialista ha anunciat que recorrerà la resolució del Tribunal de Contractes per “defensar les actuacions impecables del nostre personal tècnic i per protegir la responsabilitat i els interessos de l’Ajuntament”.

Amb tot, en paral·lel divendres mantindran la idea d’encetar els passos per adjudicar el contracte de la brossa a la segona classificada del concurs, Urbaser. “El divendres aprovarem dir que executem la resolució del tribunal de contractació i que demanem la documentació al segon classificat per continuar amb el procediment administratiu. Encara no li estem adjudicant el contracte a Urbaser”, ha puntualitzat Ramos. Encara que la intenció seria adjudicar-ho al juliol, aquest pas podria anar acompanyat de recursos de la resta d’empreses que participaven en el concurs.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

sixteen − fifteen =

Notícia anterior

1,5 milions d’euros als pares d’un nadó amb greus danys cerebrals per negligències en el part

Notícia següent

Dispositiu especial de seguretat i neteja per la revetlla de Sant Joan a Mollet

Notícies relacionades