Espimsa vol humanitzar i pacificar la plaça Corsini

L’objectiu és comptar amb un projecte sostenible i compatible amb l’activitat habitual de l'espai

En la darrera sessió del Consell d’Administració d’ESPIMSA, celebrada aquest dilluns 5 d’octubre, es va decidir aprovar la decisió de tirar endavant un conveni de col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (delegació de Tarragona) pel qual es pretén recollir el millor projecte d’humanització i pacificació de la plaça Corsini de la ciutat.

L’objectiu d’aquesta iniciativa col·laborativa entre ESPIMSA i l’Ajuntament de Tarragona i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya és poder comptar amb un projecte sostenible, que projecti una Plaça Corsini més amable, amb zones d’ombra, zones verdes i espais de descans pels ciutadans; i que sigui compatible amb l’habitual activitat del mercadet, fires i actes culturals. La idea guanyadora serà complementària amb el projecte d’Illa Corsini en el que està treballant l’Ajuntament de Tarragona.

Un tribunal format per representants del propi Ajuntament, ESPIMSA i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya serà l’encarregat d’escollir la proposta guanyadora, la qual serà l’adjudicatària del projecte. La segona i tercera idea del concurs rebran una remuneració econòmica.

En les properes setmanes està previst definir les bases del concurs així com el seu termini d’execució.