Es presenta el llibre que repassa la història d’Antonius Musa

La obra, editada pel Col·legi de Metges de Tarragona, se centra en aquest personatge, que va guarir a Cèsar August quan estava a Tàrraco

Imatge del llibre 'Musa i August'. Foto CEDIDA

La situació excepcional viscuda arran de la pandèmia de COVID-19 va fer que el llibre-conte Musa i August no pogués presentar-se al públic en el marc de la diada de Sant Jordi el passat vint-i-tres d’abril. Ara, amb les mesures sanitàries adequades, es vol donar a conèixer a la ciutadania la història d’aquest metge.

Musa i August és un viatge en forma de llibre-conte on, mitjançant els dibuixos de l’il·lustrador Armand, es fa un passeig per la vida d’Antonius Musa. Aquest galè va salvar la vida de l’emperador Cèsar August a Tarraco gràcies a l’aplicació d’un tractament pioner fins al moment, sent considerat com un dels primers actes mèdics documentats a la ciutat.

La presentació tindrà lloc aquest dimecres dia 8 de juliol a les 18.00 hores a la sala d’actes del Col·legi d’Advocats i Farmacèutics de Tarragona. L’acte comptarà amb la presència del catedràtic d’Arqueologia clàssica Joaquín Ruiz de Arbulo, de l’autor del llibre; el Dr. Jaume Fontanet Torres, de l’il·lustrador encarregat de posar color i vida a Musa en el conte; Armand i del metge i escultor Francesc Anglès.