Mario García, candidat del PP a l’alcaldia de Salou: “L’actual govern de Salou no té un projecte de ciutat”

Mario García, portaveu del PP a l'Ajuntament de Salou

Queden poc menys de tres mesos perquè acabi l’actual legislatura, en què han estat a l’oposició. Quina valoració fa d’aquests quatre anys?

A Salou tenim un problema, i és que la forma de fer política del seu actual govern és una barreja de gestió diària adornada per dosis d’improvisació, però que pateix d’un aspecte primordial i és que no tenen un projecte de ciutat. Durant aquests últims 4 anys de mandat, a Salou hem viscut una forma de fer política que s’ha basat en llançar missatges amb l’objectiu que es transformessin en titulars de premsa, però que no han estat capaços de materialitzar. Això és el que nosaltres anomenem “vendre fum”.

Però per desgràcia, a més de no tenir un projecte de ciutat, aquest govern tampoc ha estat capaç de treballar perquè Salou es mantingués dins d’uns estàndards de qualitat: la neteja en el nostre municipi deixa molt que desitjar, els nostres carrers estan descuidats, les voreres estan aixecades, els parterres estan abandonats, etc. I tot això només és fruit de la deixadesa i incompetència en la gestió política realitzada, perquè si alguna cosa puc assegurar, és que no és per falta de diners. A Salou tenim un pressupost de més de 40 milions d’euros, i per tant només cal tenir clares quines són les nostres prioritats per gestionar degudament aquests diners.

Una de les decisions més mediàtiques que s’han pres ha estat posar fi al Saloufest. Quina opinió en té?

Aquest és un clar exemple de la forma de fer política de l’alcalde. Ell sempre es va posicionar a favor del Saloufest, i d’un dia per l’altre va fer un gir de 180 graus, passant a estar totalment en contra d’aquest esdeveniment. A això em referia quan parlava de “tenir un projecte de ciutat”. Has de definir una línia d’actuació i defensar-la, sent conscient que mai plou a gust de tothom. Al cap i a la fi governar consisteix en això, en prendre decisions, però tenint clar l’objectiu.

Jo tinc molt clar que si a Salou volem apostar per un turisme de qualitat, per un turisme familiar i esportiu, hem de ser molt curosos amb la imatge que es trasllada a l’exterior, i és evident que mediàticament Saloufest no ens beneficiava en absolut.

La imatge que es traslladava del turisme del nostre municipi estava totalment distorsionada i amb la cancel·lació d’aquests paquets per part del sector privat s’ha acabat amb aquest problema.

Aquesta serà la tercera vegada que es cap de llista del PP a Salou. Es veu preparat per ser alcalde?

Per descomptat que em sento preparat per ser alcalde. Ja ho estava al mandat electoral que va comprendre els anys 2011-2014. Llavors vam signar un acord amb el Sr. Granados consistent en què ell tindria l’alcaldia els 3 primers anys de mandant i jo l’últim. Però quan va arribar el moment de donar-me el relleu, el Sr. Granados i el seu govern van demostrar una deslleialtat sense precedents, i van apostar per incomplir el pacte, anteposant interessos personals i partidistes a l’interès general del municipi. Considero que en política la paraula donada és sagrada, i amb actuacions com les descrites només s’aconsegueix que la desafecció entre la societat civil i nosaltres, els polítics, sigui cada dia més gran.

En les anteriors eleccions van perdre la meitat dels regidors. Creu que podran recuperar la confiança de la ciutadania?

Vam perdre el tercer regidor per pocs vots, però al final el que compta és el nombre de representants obtinguts, i la veritat és que ens vam quedar amb la meitat de l’any 2011. Per desgràcia les últimes eleccions municipals es van veure molt condicionades per la política nacional, i això va castigar les nostres sigles en tots els municipis, però tampoc vull buscar excuses a un resultat que no va ser bo. Nosaltres hem estat treballant durant aquests quatre anys per recuperar la confiança dels veïns de Salou. I la veritat és que, tot i ser dos regidors, hem abanderat l’oposició de Salou durant tot aquest temps.

En un municipi amb una gran afluència turística els mesos d’estiu, pot afectar un canvi de govern poques setmanes abans?

No ho crec. Salou és un municipi que està consolidat, turísticament parlant. Al mes de juny, quan es constitueixi la nova corporació, ens trobarem en plena temporada turística, i aleshores la temporada ja està totalment planificada. En qualsevol cas, hi hagi el govern que hi hagi, hem de ser conscients que la nostra major indústria és el turisme, i per això, hem de treballar de la mà del sector privat per aconseguir que Salou aconsegueixi l’excel·lència. Aquesta és l’única fórmula possible perquè el nostre turisme cada dia sigui més i millor.

Quin serà el pilar bàsic del programa electoral del PP?

Els salouencs no necessiten que “els venguin fum”, els nostres veïns volen que atenem les seves prioritats amb les competències que tenim assignades com a administració local. No és tan complicat governar de manera eficaç i eficient: consisteix a tenir els nostres carrers més nets i cuidats, en ser implacables amb els comportaments incívics, en tenir un Salou més segur, en reactivar l’activitat econòmica del municipi amb l’objectiu de generar ocupació, en reduir la pressió fiscal als nostres veïns i en què dia rere dia els salouencs rebin millors serveis. Consisteix, en definitiva, en tenir un projecte de ciutat per a Salou i ser capaç de materialitzar-lo.

Actualment la gran majoria de turistes venen a Salou durant la temporada d’estiu. Cal revisar l’estratègia turística del municipi i atraure turistes també en altres èpoques de l’any?

Aquest ha de ser un objectiu prioritari de qualsevol govern, sigui del color que sigui. Però hem de ser conscients que només aconseguirem allargar la temporada turística si anem de la mà del sector privat. Hem d’escoltar als professionals de l’hostaleria, del comerç, de la restauració i de l’oci en tota la seva extensió, i incentivar-los en l’àmbit de les nostres competències. Només així podrem tenir un pla d’acció turístic que ens permeti allargar la temporada.

La venda ambulant ha estat un problema habitual a Salou en els darrers anys. Tenen prevista alguna acció per posar-hi fi?

No tinc la percepció que la venda ambulant hagi estat un problema a Salou. Han pogut existir problemes puntuals, però no habituals. En qualsevol cas, l’administració local ha de treballar per erradicar-la completament. És una qüestió d’imatge del municipi i de respecte a tots aquells comerciants que formen part del teixit empresarial de Salou, i que amb el seu esforç contribueixen a generar riquesa i ocupació al nostre municipi.

Per acabar, amb qui estaríeu disposats a pactar?

Estic disposat a pactar amb els veïns de Salou. Ells han de ser la nostra prioritat a l’hora de gestionar el municipi, ens devem a tots ells, i per aquest motiu si m’atorguen la seva confiança, governarem perquè Salou sigui un lloc en què cada dia es visqui millor.