Hector Maiquez: “Hem de trencar amb l’estereotip que Salou només és estiu i que les compres de Nadal s’han de fer fora”

Regidor de Dinamització Econòmica de Salou

Hector Maiquez, regidor de Dinamització Econòmica de Salou. Foto: Julio Collado

Com es presenta la campanya de Nadal d’enguany?

Es presenta com cada any amb l’optimisme i la il·lusió característica d’aquesta època sobretot pel que fa a la família i els més petits.

Quines novetats hi haurà?

Hi haurà sorpreses, però precisament per això encara no podem donar massa detalls. Aquest any hi haurà alguna cosa especial sobretot pels nens i nenes.

Quins seran els actes més destacats?

Les rues de Nadal i de Reis, l’entrega de regals que es fa després de la rua del Pare Noel, l’exposició a la Masia Catalana amb el tradicional brou nadalenc i el Parc de Nadal. Aquests són els actes habituals i més destacats d’aquestes festes.

Creu que les diferents iniciatives tenen afluència de públic?

Si estan ben fetes sí. Poso com a exemple una experiència que hem tingut ara del 18 al 30 de novembre amb la Salou Shooping Experience, en què fusionàvem l’activitat pròpia de cada botiga amb diferents tallers que no tenien a veure amb l’activitat de la botiga. L’objectiu d’això era crear un atractiu perquè la gent visités el comerç i fidelitzar-lo a través del servei i la complicitat. La veritat és que les sensacions i el resultat han sigut molt bons, per tant quan realment es fan coses interessants i que criden al públic, l’afluència és bona.

Com serà el Mercat de Nadal aquest any?

Aquest any l’hem mogut uns quants metres, des de la plaça Sant Jordi fins a la Via Roma. Entenem que és un lloc més visible i, a més, estarà entorn del Mercat Municipal. Crearem allà una petita zona que anomenarem Christmas Village i que serà a la Via Roma, des de la plaça Sant Jordi al carrer Cèsar. Serà els dies 13, 14 i 15 de desembre i, a banda de 16 casetes de venda de diferents productes, hi haurà animació i actuacions. Esperem que la gent ho visiti, faci les seves compres i passi una estona.

Quina implicació tenen les entitats de comerciants en la campanya nadalenca?

S’impliquen bastant. S’han implicat en el Salou Shopping Experience que comentava i s’impliquen en el Mercat de Nadal, perquè els expositors són comerços de Salou que aquells dies es desplacen cap a les casetes. L’Associació de Comerciants també s’implica a nivell de promoció i organització de l’esdeveniment.

Creu que el nivell de venda durant l’època nadalenca és bo a Salou?

Cada vegada millor o això espero. Entre tots, sobretot els comerciants, estem fent un esforç perquè així sigui. De totes maneres, també va una mica per sectors i depèn del que es vingui el Nadal pot anar millor o pitjor. Però en general el Nadal és una bona època de venda per tots.

Per acabar, opina que l’ambient del Nadal a Salou és suficient?

Hem de trencar amb alguns estereotips com que Salou és estiu i per Nadal les compres es fan en altres llocs. Crec que estem aconseguint invertir aquesta dinàmica habitual amb tota una sèrie d’accions que fan que la gent abans d’anar-se’n a un altre lloc es quedi a Salou o fins i tot que vingui gent de fora a passar la tarda, passejar i aprofitar per fer les compres.