Aleix Vilanova i Judit Bernal, cavaller i princesa de La Cucafera Baixa 2017

Des del 2013, ‘La Cucafera Baixa’ se celebra la nit del 20 de setembre, des del Pla de la Seu per les escales de la Catedral fins a la plaça de les Cols, amb la representació escènica de la llegenda de la bèstia i diversos balls. Després, la cercavila i la xaranga acompanyen l’animal fins a la Part Baixa. L’acte es va originar fruit de la reivindicació amb l’Ajuntament d’incorporar la Cucafera a ‘La Baixada de l’Àliga’. Davant la negativa del consistori al·legant les grans dimensions de la bèstia, l’entitat participa en la seva pròpia ‘baixada’. Aquesta 5a edició se celebrarà la nit del 16 de setembre a causa del solapament amb el concert de Txarango.

Els petits protagonistes van resultar escollits per representar la llegenda de la Cucafera després de participar en el càsting ‘La Cucafera busca princesa i cavaller’ que es va fer l’11 d’agost a la plaça del Fòrum.

Per què vols ser cavaller/princesa de la Cucafera Baixa?
Cavaller: Perquè m’agraden molt els cavallers i, a més, la Cucafera és un dels elements del Seguici que m’agrada més.
Princesa: Perquè m’agrada molt la Cucafera i m’agradaria estar damunt d’ella per primera vegada, recitant el poema com a princesa.

Com va anar el càsting per escollir cavaller/princesa?
C: Vaig haver de recitar el poema del cavaller davant de molta gent que hi havia a la plaça del Fòrum i m’ho vaig passar molt bé.
P: Em va agradar molt; estava molt emocionada per l’experiència.

Estaves nerviós/a?
C: Estava una mica nerviós perquè havia de recitar la poesia davant de tota la gent que hi havia a la plaça, però van passar ràpid i em vaig centrar a fer-ho molt bé.
P: Una mica sí, ja que l’any passat em vaig apuntar al càsting i no vaig ser escollida. Llavors em vaig apuntar aquest any i vaig guanyar.

Et va ser difícil memoritzar un poema el dia del càsting?
C: No gaire. Vaig estudiar la poesia durant alguns matins de les vacances i me la vaig aprendre ràpidament.
P: No gaire. Com que l’any passat ja m’havia apuntat, el recordava una mica.

Saps quina història té la Cucafera?
C: Sí. Me la van explicar els meus pares i m’agrada que avui llanci caramels per a tots els nens per la boca i no foc!
P: Sí. Una princesa va domesticar la Cucafera perquè en lloc de menjar-se gent, tirés caramels.

Què és el que t’agrada més de Santa Tecla?
C: Un dels actes que més m’agrada és la Cucafera Baixa. Per això em vaig presentar per ser cavaller. També m’agrada molt tota la resta de bèsties del Seguici, com el Drac!
P: M’agrada tot!