Ematsa publica la memòria de sostenibilitat 2020

La companyia d’aigües ha adaptat la seva activitat a la pandèmia i ha posat en marxa l’anàlisi de les aigües residuals com indicador de Salut Pública 

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Ematsa. Imatge d'arxiu

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (EMATSA) publica la Memòria de Sostenibiltat 2020. Un recull de les accions dutes a terme durant l’any passat orientades a garantir l’accés a un servei bàsic essencial amb criteris de sostenibilitat i preservació del medi ambient.

El president de la companyia, Jordi Fortuny, explica: “Emasta és un pilar fonamental, essencial dins dels serveis públics, amb la responsabilitat d’abastament d’un bé de primera necessitat: l’aigua. Un abastament per tots i per a tot”. I en aquest sentit, destaca que el document presenta “experiències i iniciatives que expliquen com ha calgut afrontar i superar reptes que el 2020 ens ha plantejat. Podem dir amb orgull que ens hem sobreposat a una situació nova i complexa, tenint sempre com a premisses fonamentals la seguretat i salut del nostre equip de persones i la resiliència d’un servei que no ens podem permetre que falli”.

L’afectació de la Covid-19 

La Memòria de Sostenibilitat 2020 recull l’activitat de la companyia durant la crisi sanitària provocada per la pandèmia, la qual cosa ha causat l’ajornament o la suspensió de diferents activitats. Tot i això, Ematsa ha engegat altres accions adaptades a la nova realitat, entre les que destaca la posada en marxa del sistema d’anàlisis d’aigües residuals per detectar la presència dels SARS-Cov-2, una iniciativa que s’ha consolidat com indicador de salut pública.

A més, s’han creat i adaptat nous serveis d’atenció al client, com el nou canal de consultes a través de l’aplicació de missatgeria Whatsapp (Tel. 618 033 205) i la implantació de la cita prèvia en l’atenció presencial, per garantir la salut de les persones i assegurar la distància de seguretat.

La companyia d’aigües ha adaptat la seva activitat des del mes de març amb un doble objectiu, garantir la prestació del servei i vetllar per la salut del seu equip humà.

Lectura Fàcil  

Una de les novetats d’aquest document és l’adaptació del contingut amb les recomanacions de la Lectura Fàcil, per facilitar-ne la comprensió i l’accés. S’han aplicat les recomanacions i criteris en els textos, les imatges i en la maquetació i el disseny de la publicació.  

ODS 

L’informe està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides i inclou les dades més representatives pel que fa als impactes econòmics, ambientals i socials de la seva activitat. L’empresa d’aigües publica la Memòria per setè any consecutiu amb l’objectiu de recollir les accions més destacades per un futur més sostenible. La publicació està disponible al web (www.ematsa.cat)