Tarragona

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa ja tenen els seus finalistes

Els participants, han tingut l’oportunitat de demostrar les seves habilitats en cuina i sala davant d’un jurat compost per figures de renom

Els prestigiosos Premis Gastronòmics Josep Lladonosa s’acosten a la seva gran final amb l’elecció dels 16 finalistes que competiran al Palau de Pedralbes, a Barcelona, el proper 14 de maig. Aquesta selecció s’ha dut a terme després de les proves eliminatòries en directe celebrades aquest matí a la Plaça Corsini de Tarragona, un esdeveniment gastronòmic que ha atret centenars de visitants i ha convertit l’entorn del Mercat Central en una gran cuina a l’aire lliure.

Els participants, procedents de les escoles de Tarragona, Lleida i Andorra, han tingut l’oportunitat de demostrar les seves habilitats en cuina i sala davant d’un jurat compost per figures de renom com Josep Lladonosa, els germans Sergio i Javier Torres (del restaurant Cuina Hermanos Torres, amb tres estrelles Michelin) i el xef Pep Moreno. L’ambient a la plaça va ser vibrant, amb els concursants preparant plats tradicionals de la cuina catalana medieval, basats en les receptes extretes del Llibre del Sent Soví (1324).

Els guanyadors de la jornada han estat seleccionats en dues categories: cuina i sala. Els set finalistes de cuina són Sara Frifra, Jenny Mieres (Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils), Josep Borrell, Júlia Ibars (Escola d’Hoteleria del Pallars), mentre que en la categoria de sala han destacat Antonio Llosa, Edgar Vilar (Escola d’Hoteleria INS Dertosa de Tortosa) i Axel De Haro (Escola Lycée Comte de Foix, Andorra la Vella). Aquests joves competiran pel gran premi a la final de maig, que tindrà lloc a la Sala de les Corts del Palau de Pedralbes.

Unes jornades carregades d’activitats

Un dels moments més destacats va ser la presència del xef Sergio Torres, qui, acompanyat de Josep Lladonosa, va realitzar una visita a la semifinal i va mostrar el seu suport als joves talents. A més, l’alcalde de Tarragona va subratllar la rellevància d’aquest tipus d’esdeveniments, que, a més de promoure el talent jove, fomenten la cultura gastronòmica i el suport als productors locals.

Durant la jornada també es van celebrar diverses exhibicions gastronòmiques, a càrrec de Pep Moreno i Jordi Parés, així com una demostració de cocteleria a càrrec d’Adrià de la Rosa, amb totes les recaptacions destinades al Banc d’Aliments de les comarques de Tarragona. Aquesta vessant solidària reflecteix el compromís social dels Premis, que promouen, a través de la gastronomia, la inclusió social i la formació.

Premi Social ‘Josep Lluís Rull’

Aquest matí també s’ha celebrat la final del Premi Social ‘Josep Lluís Rull’, un reconeixement als projectes socials de formació gastronòmica per a persones en situació de vulnerabilitat. Els guanyadors d’aquest premi han estat Yassine Maatallaoui, de la Fundació Formació i Treball d’INS Escola-restaurant de Sant Adrià de Besòs, en la categoria de cuina, i Pol González, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, qui ha destacat també en la preparació del millor còctel Royal Bliss. Els guanyadors, juntament amb la segona classificada, Emma Eitaviciue de l’Escola d’Hoteleria INS Dertosa-Tortosa, competiran en la final professional de sala el proper 21 de maig al Palau de Pedralbes.

Aquest premi porta el nom de Josep Lluís Rull, president del Grup Rull, i una figura estimada en l’àmbit de la gastronomia i la formació de cuiners. La seva família, representada per Víctor Rull i la seva mare Carme Caubet, va participar en un acte emotiu de lliurament de guardons.

Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025

Els Premis Lladonosa han estat reconeguts enguany com a esdeveniment oficial de la Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un títol atorgat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), que ressalta el paper de Catalunya com a referent gastronòmic mundial. Aquesta distinció posa de manifest la tasca que els Premis han desenvolupat en la promoció de la cuina catalana, la formació i la cultura gastronòmica a través de les generacions més joves.

Amb aquesta nova edició, els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa continuen consolidant-se com un dels esdeveniments més destacats del panorama culinari, tant a nivell nacional com internacional, amb la finalització d’aquest cap de setmana que ha mostrat l’arrelament de la cuina catalana a les seves arrels medievals.

Maria Lorenzo

Missatges recents

David Astrié deixa el seu càrrec a ICONIC

ICONIC, el centre esportiu d'alt rendiment en alçada en desenvolupament a Andorra, anuncia la sortida de David Astrié, fins ara…

1 hora fa

Troben mort el guardaespatlles dels famosos que havia desaparegut feia dies

El ‘guardaespatlles’ dels famosos, que feia diversos dies que havia desaparegut “entre Alacant i Barcelona”, ha estat localitzat mort, segons ha confirmat…

2 hores fa

Altafulla presenta el cartell de Sant Jordi 2025

Aquest matí s’ha presentat oficialment el cartell de Sant Jordi 2025 d’Altafulla, una obra plena de color, imaginació i simbolisme…

2 hores fa

Obre una nova botiga a El Corte Inglés de Tarragona, la primera de la marca a la comarca

La marca de moda Brownie obrirà pròximament una nova botiga a El Corte Inglés de Tarragona. Tot i que la…

2 hores fa

Més de 1.000 persones gaudeixen de la 4a Fideuada Popular del Morell

Un miler de persones van acudir, aquest passat dissabte, a la 4a edició de la fideuada popular del Morell. Una…

2 hores fa

Un esquiador amb diverses contusions per una caiguda ha de ser rescatat a Lleida

Un esquiador de muntanya ha estat rescatat aquest migdia a Alins després de patir una caiguda que li ha causat…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.