El vicepresident Jordi Puigneró visita el Port de Tarragona

La trobada ha servit per ratificar la continuïtat de Josep M Cruset al capdavant de la presidència

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, ha  visitat avui el Port de Tarragona per conèixer de primera mà els projectes  estratègics que l’Autoritat Portuària (APT) està impulsant i per copsar l’opinió dels  representants del teixit empresarial tarragoní. La visita ha servit també per mostrar  el suport de Puigneró a la tasca realitzada per Josep M Cruset al capdavant de  l’APT, durant els darrers dos anys i mig, i per ratificar la seva continuïtat com a  màxim responsable del Port. 

Després de la rebuda oficial a peu de carrer, davant de la seu administrativa de  l’APT, el vicepresident s’ha reunit amb el president del Port i la resta de membres  del Comitè Executiu per treballar les línies d’acció i objectius del Port de Tarragona.  

Posteriorment, en la trobada amb la premsa, Puigneró ha destacat el rol fonamental  que el Port jugarà en aquest moment clau per al territori. El vicepresident ha afirmat  que “el Camp de Tarragona hi ha els actius necessaris per a la transformació cap  a una economia sostenible i per a la resiliència post pandèmia” i n’ha destacat” la  disponibilitat de sòl industrial, les infraestructures no saturades i el múscul  empresarial”. 

En aquest context, Puigneró, ha afirmat que el Port de Tarragona serà “un agent  tractor fonamental” per a la recuperació econòmica de Tarragona, a la vista dels  projectes que recull el seu pla d’inversions per valor de 150 milions d’euros i gràcies  a l’atracció de capitals privats que generaran aquests projectes. 

El president de l’APT ha aprofitat per agrair la visita de Puigneró i la confiança  dipositada en la seva persona i ha explicat les inversions que el Port està impulsant.  Cruset ha destacat que l’any 2023 serà “el moment clau” per al creixement del Port  i per a la recuperació econòmica del territori, ja que l’entrada en funcionament de  molts projectes estratègics coincidirà en el mateix temps durant el 2023. 

Cruset ha batejat aquesta confluència temporal d’objectius com a “Horitzó 2023”.  El president del Port, ha explicat que l’entrada en servei del Corredor ferroviari del  Mediterrani i el Túnel de Lilla, dues infraestructures molt importants per al creixement del Port, al mateix temps que la posada en marxa de 3 grans  infraestructures del Port contribuirà al rellançament de l’activitat econòmica de les  comarques de Tarragona. 

El Port preveu que en el 2023 entrin en ple funcionament la Zona d’Activitats  Logístiques, la Terminal Intermodal de la Boella (fruit de l’acord amb Combi  Terminal Catalonia) i la PortTarragona Terminal de Guadalajara-Marchamalo,  l’extensió de l’àrea d’influència del Port de Tarragona fins al mateix centre de la  península ibèrica. Aquesta combinació de factors, segons Cruset, “obre una finestra  d’oportunitat per incrementar el potencial del Port i orientar-lo cap a l’èxit davant del  canvi de paradigma energètic i econòmic de les properes dècades”. 

Trobada amb el teixit empresarial 

La visita al Port de Tarragona ha continuïtat amb la firma en el Llibre d’Honor de  l’Autoritat Portuària i una trobada amb representants de les empreses i  organitzacions empresarials i empreses del Camp de Tarragona. 

Puigneró ha estat rebut pels membres del Consell d’Administració de l’APT a la  porta del Tinglado 1 del Moll de Costa, on s’ha celebrat una trobada amb més de  50 representants del teixit empresarial de Tarragona, organitzacions empresarials i  Cambres de Comerç de la demarcació. 

La trobada ha servit per explicar als assistents l’escenari de futur i les oportunitats  per al Port i al territori que s’obren amb la millora de les infraestructures ferroviàries,  la millora de la connectivitat terrestre, les noves rutes marítimes i les inversions a  la ZAL, i també per compartir els reptes i les inquietuds de l’empresariat present a  la reunió.