El toc de matinades, protagonista del cartell de les Festes de Santa Tecla

La imatge de l'escena se situa en un dels llocs més emblemàtics de la ciutat, la Baixada Misericòrdia

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Presentació del cartell i del marxandatge de les Festes de Santa Tecla. Foto LA CIUTAT

L’alcalde i regidor de Cultura de Tarragona, Pau Ricomà, ha presentat aquest migdia el cartell d’enguany de les Festes de Santa Tecla. I ho ha fet acompanyat pel dissenyador de la imatge, Octavi Torné. Aquest any és el Toc de Matinades, un acte que representa l’inici de les festes, el protagonista del cartell. A més, l’escena se situa en un dels llocs més emblemàtics de la ciutat, la Baixada Misericòrdia.

Ricomà s’ha mostrat il·lusionat i agraït davant la col·laboració que hi hagut per part de les diverses entitats de la ciutat amb les activitats i el marxandatge, ja que “a falta de dos mesos per Santa Tecla, demostra que la gent vol fer les festes”. Tot i així, ha recordat que la festivitat serà “diferent“. Seguidament, ha passat el torn de paraula al dissenyador, que ha diseccionat la imatge del cartell.

El marxandatge de les festes. Foto LA CIUTAT

Torné ha destacat que han volgut continuar amb la línia dels darrers anys, on els cartells reflectien moments emblemàtics de les festes. El dissenyador ha recordat que la música és un element essencial de la festivitat, ja que fa l’acompanyament dels elements del seguici (gegants, bèsties de foc…) però que, com a tal, mai havia estat representada en un cartell. Per això , la imatge està composada per una comparsa de músics, timbalers i grallers, amb la qual cosa es vol “evocar el so”, tal i com ha assegurat Octavi Torné.

Un altre aspecte del cartell és el logotip del text, que s’origina a partir d’un cohet que representa el primer que es llença i significa el tret de sortida a les festes.

El batlle ha reprès la paraula per elogiar el cartell: “és molt dinàmic, ja que barreja la forma de la baixada i l’actitud dels músics”. Acabada l’explicació, el republicà ha aprofitat l’ocasió per anunciar que l’escultora Àngels Cantos serà la Perpetuadora de les Festes.

Tres concerts anunciats per Santa Tecla
En el context de la celebració de Santa Tecla, Ricomà ha anunciat tres concerts que es celebraran durant els dies 15, 16 i 17 de setembre al Teatre Auditori del Camp de Mart. Els artistes convidats seran ‘Manel‘, ‘Stay Homas‘ i Miguel Poveda. Les entrades per aquests actes ja estan, a partir d’avui, a la venda.