El Tinglado 1 acull les 75 obres del Concurs de Pintura, Dibuix i Gravat des d’avui

El Museu del Port s’immergeix en la diversitat de gènere durant quinze dies

El Tinglado 1, l’emblemàtic espai del Moll de Costa del Port de Tarragona, és l’escenari des d’avui dijous de l’exposició de les 75 obres que es van presentar al V Concurs de Pintura i IV Concurs de Dibuix i Gravat, una convocatòria impulsada per la Fundació Privada Mútua Catalana amb el suport del Port de Tarragona i que restarà oberta fins al 13 de desembre.

El concurs, nascut a Tarragona amb vocació nacional i internacional, continua creixent en interès per l’augment de les dotacions econòmiques dels premis (5.700 € en total) i per l’exposició de les obres artístiques participants. Atesa la situació de la pandèmia, el lliurament de premis tindrà lloc més endavant, però es poden contemplar totes les obres a l’espai portuari. El primer premi de la categoria de pintura rau en Melchor Balsera, de Badajoz, per l’obra ‘Sin título’ i el català Lluís Puiggrós, de Santa Maria de Merlès (Berguedà), s’ha dut el segon guardó per l’obra ‘Des de la finestra’. Pel que fa a la categoria de dibuix i gravat, el guanyador és Josep Pérez González, de Castellar del Vallès, per l’obra ‘Espai translúcid / composició 35’.

Des del seu inici, la convocatòria, de temàtica i tècniques lliures, aspira a descobrir nous talents i noves formes d’expressió artístiques. Per tirar endavant la iniciativa i per configurar el jurat s’ha cercat el suport imprescindible de les institucions de la ciutat: Port
de Tarragona, Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona, Ajuntament de Tarragona i Universitat Rovira i Virgili.

Mostra tarragonina

Davant del Tinglado1, encara es pot contemplar al Refugi 1, la ‘XIX Exposició Col·lectiva del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona’, una altra possibilitat de conèixer els artistes de Tarragona. És la tradicional exposició col·lectiva del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona que ens acosta els artistes locals tarragonins i convidats amb formats i tècniques ben diferents (aquarel·la, oli, fotografia o collage).

Enguany, i a causa de la crisi sanitària, l’esforç és considerable: es tracta d’una obra
esperançada, que reflecteix l’estat actual de la nostra ciutat. Carrers, pedres antigues i, sobretot, la mar de Tarragona es presenten, un cop més, reflectits amb passió i fermesa.

Dones i homes de la nostra ciutat s’apleguen per a demostrar-nos que l’art no té fronteres,
que és un camí d’esperança i d’amor a la vida.

L’horari expositiu d’ambdues exposicions és de dimarts a dissabtes de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores. Diumenges i festius d’11 a 14 hores i dilluns és tancat.