El Teatret del Serrallo acull la 7a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social

PortSolidari lliura el premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable tarragonina a APRODISCA de Montblanc

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

En el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat de Tarragona, el Teatret  del Serrallo ha acollit avui dijous l’acte de lliurament de premis en la 7a edició del Premi  Lluís Martí al Valor Social que convoca la Federació Catalana de Voluntariat, amb l’objectiu  de reconèixer les bones pràctiques de responsabilitat social de les entitats. El premi va  néixer l’any 2015 i promou el coneixement i la pràctica de la responsabilitat social (RS)  entre les entitats que en formen part i les apropem a la cultura i a l’activitat empresarial. 

Uns premis que, a més a més, han sabut adaptar-se a la nova situació provocada per la  pandèmia reconeixent programes específics d’actuació davant l’emergència sanitària que  han dut a terme les entitats del tercer sector, la tasca de les quals s’ha volgut reconèixer i  donar-li suport. 

La Federació Catalana de Voluntariat Social és la plataforma de referència del voluntariat  social a Catalunya, conforma una xarxa d’entitats sense afany de lucre que treballa  pel foment, la promoció i el reconeixement del voluntariat social, al nostre país i aplega  prop de 340 entitats amb les quals s’impulsen recursos i serveis per afavorir l’acció  voluntària, una acció que impacta sobre un total d’unes vuit-centes mil persones a  Catalunya. 

Durant les edicions ja celebrades, més de 140 entitats s’hi han presentat i 12 d’elles s’han  pogut beneficiar del Premi, el qual consta d’una categoria catalana i de quatre categories  provincials. Les cinc entitats guanyadores reben un premi en metàl·lic i són avaluades per  un jurat constituït entre persones expertes en empresa i RS, en tercer sector i en  voluntariat. 

Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, la Federació Catalana de Voluntariat torna  a celebrar les actes de reconeixement en format presencial als quatre territoris: Barcelona,  Girona, Lleida i Tarragona. I a Tarragona s’ha fet en un espai que, des del seu origen, ha  estat vinculat a projectes solidaris: el Teatret del Serrallo. 

Enguany, amb el lema “l’ADN que ens uneix” des del Teatret s’ha reconegut el compromís  i la implicació de les persones voluntàries de les entitats i organitzacions. L’acte de  reconeixement ha estat conduït per la directora de Port Ciutat, Montse Adan, en  representació del president del Port de Tarragona, Josep M Cruset, tot desitjant que  aquesta iniciativa tingui continuïtat i oferint les instal·lacions portuàries per a les activitats  solidàries, com en cas de l’edició d’enguany que ha impulsat PortSolidari com a entitat  local.

L’acte s’ha iniciat amb una actuació de la companyia de teatre Improacatomba juntament  amb testimonis de voluntariat. I, seguidament, s’ha donat a conèixer l’entitat guanyadora  del Premi Lluís Martí al valor social en la categoria catalana, patrocinat per l’Associació de  Voluntaris de CaixaBank i dotat amb 4.000 euros, que s’ha atorgat a CPS Francesc Palau 

en reconeixement a la millor pràctica d’RS atès que ha impulsat un espai que ofereix noves  possibilitats d’ocupació a persones en risc d’exclusió social. 

Els premis es lliuren als quatre territoris i a Tarragona s’han atorgat els de la categoria  catalana i local, i com a jurat han participat representants experts d’empresa i  responsabilitat social, del tercer sector i de voluntariat que han valorat els projectes  presentats. 

El Port de Tarragona, patrocinador en la categoria local del premi  

En el mateix acte, s’ha concedit el premi en categoria local al millor projecte de construcció  de comunitat local socialment responsable de les comarques de Tarragona, patrocinat per  Port de Tarragona i PortSolidari i dotat amb 1.500 euros, a l’entitat APRODISCA  (Associació Pro-Persones amb disminució psíquica de la Conca de Barberà) de  Montblanc. APRODISCA és una entitat social sense finalitat de lucre especialitzada en la  prestació de serveis per a persones amb discapacitat, que va ser creada l’any 1983 i  compta amb una llarga trajectòria en promoure i gestionar, recursos i programes en l’àmbit  de la integració social i laboral. 

PortSolidari col·labora amb Stella Maris-Apostolat de Mar 

Com cada any, PortSolidari, en col·laboració amb l’entitat Stella Maris-Apostolat del Mar,  impulsa la campanya de recollida de gorres de llana per als mariners que arriben al Port  de Tarragona. L’entitat treballa per donar suport a aquests mariners que es troben lluny  de casa, moltes vegades en condicions precàries. 

Les gorres poden ser noves o usades sempre que estiguin en bones condicions, de  qualsevol color; l’únic requisit és que no tinguin borla al capdamunt perquè dificulta posar se el casc que, per seguretat, s’ha de portar obligatòriament. La campanya estarà activa  fins al 12 de desembre i les gorres es poden dipositar al contenidor de Port Solidari del  vestíbul de l’edifici administratiu del Port de Tarragona, al passeig de l’Escullera, s/n.