El PSC de Tarragona insta al govern a prioritzar la instal·lació de les càmeres de videovigilància

Floria recorda que resten pendents les càmeres de Llevant i considera important ampliar la mesura a altres zones

El Grup Municipal Socialista presenta una moció per instar a l’Ajuntament de Tarragona a prioritzar el projecte d’implementació de les càmeres de videovigilància. La consellera socialista, Begoña Floria, recorda que en el pressupost d’enguany hi ha una partida de 800.000€ per a la instal·lació de les càmeres reclamades a Llevant i que el mateix equip de govern va anunciar que estarien operatives abans del 2022. Floria defensa que el model de seguretat s’ha de basar també en l’aposta per garantir el civisme i la convivència a l’espai públic. Per aquest motiu, la consellera socialista reclama el retorn de les comissaries de proximitat: “A l’octubre del 2019, el conseller Castaño va anunciar que les comissaries de proximitat a Ponent, Sant Pere i Sant Pau i Llevant estarien operatives a mitjans d’aquest mateix any, però encara les estem esperant”.

Les i els socialistes tarragonins proposen estudiar la viabilitat tècnica, econòmica i jurídica per materialitzar un sistema complementari de reconeixement de matrícules amb alerta immediata a la policia. Així com, impulsar un estudi per determinar en quines altres zones del municipi es podria dur a terme la implementació d’aquestes càmeres de videovigilància. Per al PSC, la seva instal·lació és una bona eina per a la persecució dels delictes in fraganti i de recerca policial per al descobriment dels i les delinqüents, a més del seu efecte preventiu i dissuasiu que tenen per als infractors.

Floria afirma que aquesta moció és per instar al govern a què executi les inversions aprovades en el pressupost. Pels i les socialistes, la no execució de la instal·lació de les càmeres de seguretat a Llevant i el no retorn de les comissaries de proximitat són un exemple més de la contínua mostra d’incapacitat de gestió que té l’actual govern municipal.