fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

El PSC de Tarragona critica no saber quines inversions vol fer Ricomà pel 2022

Avatar photo

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dimecres el pressupost previst per al 2022. Els comptes ascendeixen a 168 MEUR, cinc més que els d’enguany, però amb un increment de la despesa d’11 MEUR. Això fa que, a dia d’avui, manquin 6 MEUR. El conseller municipal de Serveis Centrals, Jordi Fortuny, ha explicat que la inflació, l’increment del preu de contractes i dels salaris són la causa de l’augment de les despeses, mentre que els ingressos han estat menors dels esperats pels efectes de la sentència judicial sobre l’impost de la plusvàlua. Amb tot, té l’esperança que arribi una transferència de l’Estat i aconseguir un romanent de tresoreria important que permetin que no s’hagi de fer cap retallada.

Fortuny ha apuntat que el pressupost s’ha planificat “sense renunciar a dos pilars fonamentals”. D’una banda, els serveis socials, que tindran una dotació de 600.000 euros superior a la del 2021. De l’altra, garantir inversions i actuacions que permetin continuar la reactivació econòmica després de la pandèmia. “Treballarem a través de modificatius de crèdit i del romanent”, ha assenyalat.

Pel que fa a les inversions, el conseller municipal de Territori, Xavier Puig, ha manifestat que es focalitzaran en millores de l’espai públic i la cohesió entre el centre de la ciutat i els barris. De tota manera, s’ha mostrat expectant pels diners que puguin arribar de la mà dels fons Next Generation.

Amb tot, l’equip de govern portarà al plenari la votació dels pressupostos aquest desembre. Tot i això, l’executiu no té garantida la majoria i necessita el vot favorable d’alguna força de l’oposició. Fortuny ha reconegut que estan en converses amb En Comú Podem, i ha valorat positivament algunes propostes que s’han intercanviat. Tot i això, ha afirmat que volen aconseguir “el major consens possible”, especialment amb “forces d’esquerres”.

Per la seva banda, el PSC –principal grup de l’oposició- ha lamentat el poc detall que han conegut fins ara dels comptes. La seva portaveu, Sandra Ramos, ha explicat que no tenen cap previsió de les inversions que vol fer el govern local. “És frustrant no tenir els números a tres setmanes vista del debat pressupostari. No podem negociar les nostres propostes si no sabem quines són les línies de treball del govern municipal pel 2022. Tot això, demostra un cop més que l’equip de govern no té voluntat negociadora”, ha assenyalat.

La portaveu socialista ha apel·lat a trobar un consens polític, per poder negociar uns pressupostos que haurien de ser de ciutat. “És irresponsable demanar que aprovem uns comptes que no hem vist, sense proposar-nos una reunió i sense saber quines seran les inversions per l’any vinent”, ha manifestat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El pediatre Federico Adan rep la distinció al Mèrit Cívic de Tarragona

Notícia següent

Europa vol fer obligatòria la vacuna

Notícies relacionades