El PSC aposta perquè Tarragona s’aculli al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern de l’Estat

El Grup Municipal Socialista ha reclamat reiteradament renovar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

El Grup Municipal Socialista aposta perquè Tarragona s’aculli al pla de recuperació, transformació o resiliència del Govern de l’Estat, a través d’una moció que presentarà al pròxim plenari. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha obert la primera convocatòria per repartir entre els ajuntaments 1000 milions d’euros dels fons europeus del Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, ha explicat que els i les socialistes es mostren preocupats “perquè aquests fons són una gran oportunitat, però per poder aprofitar-los s’ha de saber què es vol fer, tenir una estratègia i una planificació”. En aquest sentit, el Grup Municipal Socialista ha reclamat reiteradament renovar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, urgint la convocatòria del consell de Mobilitat per començar un procés participatiu per consensuar una estratègia comuna de ciutat. Els i les socialistes ressalten que la manca d’aquest Pla de Mobilitat Urbana Sostenible actualitzat  ens fa menys competitius per poder accedir als fons europeus respecte a altres ciutats i Tarragona no es pot permetre seguir sense una estratègia clara i un lideratge polític.

El PSC  demana obrir un període de debat i discussió juntament amb el Consell de la Mobilitat de Tarragona, i presentar un pla de xoc de mobilitat sostenible, segura i connectada en entorns urbans i metropolitans. Un pla amb accions concretes que contribueixin a la cohesió social, l’increment de la productivitat i la competitivitat. El Grup Municipal Socialista exigeix al govern de Ricomà, que defineixi mesures específiques destinades al foment del canvi modal cap al transport públic.

Més enllà de l’aposta per l’hidrogen verd, que respon a  l’estratègia marcada per la Unió Europea i el govern d’Espanya, Ramos afirma que “desconeixem quin és el pla que té el govern Ricomà per aprofitar l’oportunitat que representen els fons Next Generation per Tarragona”.

En conclusió, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), pactat entre el Govern d’Espanya i la Comissió Europea, és una oportunitat per la ciutat de Tarragona que no podem desaprofitar. Però davant la política del govern municipal, sense planificació, sense grans consensos i sense discurs de ciutat, tenim dubtes que arribin a Tarragona els fons necessaris.