El PP torna a exigir la retirada de la pancarta independentista de l’Ajuntament de Tarragona

El Partit Popular de Tarragona anuncia que presentarà un escrit davant la Junta Electoral Central (JEC) per a reclamar que faci el requeriment a l’alcalde de Tarragona per a ordenar la retirada immediata de la pancarta amb el lema “Llibertat presos polítics” de la façana de l’Ajuntament de Tarragona. El portaveu José Luis Martín ha manifestat que “el govern Ricomà ja va decidir des de l’inici del seu mandat ‘passar a la història’ com l’alcalde sectari d’una ciutat moderada; però, una vegada s’ha publicat la dissolució del Parlament i la convocatòria d’eleccions pel proper 14 de febrer, està obligat a complir la llei. Si no ho fa, haurà de respondre amb els apercebiments legals oportuns”. I ha afegit: “El Partit Popular de Tarragona farà ús de tots els recursos possibles per a garantir el principi de neutralitat de les Administracions públiques i lluitarem per a que aquest equip de govern no s’apropiï mai més de l’espai públic i de la casa de tots els tarragonins”.

En aquest sentit, ha recordat que ja a l’octubre de 2019 la Junta Electoral Provincial va ordenar la retirada de la pancarta de l’Ajuntament al donar la raó a l’escrit presentant pel Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona. El conseller Martín ha afirmat: “Esperem que aquesta vegada tingui més coratge i no anunciï que la retirarà un cop hagi acabat el període electoral. Ha de ser bastant decebedor pels seus votants que mantingui el seu compromís amb els presos només quan no li amenaça una multa”.

Així mateix, el conseller popular recorda que existeix una “reiterada doctrina” i que la Junta Electoral ja s’ha pronunciat nombroses vegades al respecte, com a l’ Acord de la Junta Electoral Central 55/2019 que ordenava requerir al President de la Generalitat de Catalunya la retirada immediata de banderes ‘estelades’, llaços grocs i pancartes amb referències partidistes situades a qualsevol edifici públic depenent d’aquesta institució.

“És molt preocupant –ha conclòs- que una ciutat com Tarragona tingui a un alcalde que sembla voler seguir el mateix camí que Quim Torra, inhabilitat per haver desobeït a la Junta Electoral Central al no haver retirat la pancarta i els llaços grocs del Palau de la Generalitat en període electoral”.