El Port Tarragona celebrarà el Dia Mundial del Medi Ambient

El dissabte 5 de juny a les 11 h al Moll de Costa s’organitza el taller familiar sota el títol ‘Vine a conèixer les plantes del Port de Tarragona’ organitzat per PortSolidari

El Port de Tarragona se sumarà, aquest dissabte 5 de juny, al Dia Mundial del Medi Ambient  organitzant tres activitats de caràcter sostenible i social.  

La primera de les tres activitats, és la nova creació, dins del recinte portuari, d’un jardí que  té com a objectiu incentivar l’existència de papallones. L’acció, proposada pel departament  de Sostenibilitat del Port , permetrà fer créixer la diversitat d’olors i colors i existiran nous i  diferents ritmes de floració que afavoriran la diversitat d’insectes. Aquests tipus de jardins  de papallones promouen la biodiversitat a les ciutats. Les plantes hi tenen una floració  gradual i diversa amb flors de diferents formes que poden atreure diversos pol·linitzadors,  sobretot papallones. Cal afegir, que els insectes fan una gran tasca en el control biològic  de plagues, ja que són depredadors d’insectes que poden ser un perill per a les plantes. 

La segona de les tres activitats es durà a terme el mateix dissabte 5 de juny d’11h a 13h,  aproximadament, al Moll de Costa. Es tracta d’una iniciativa, organitzada per treballadores  i treballadors voluntaris que formen part de PortSolidari. L’activitat és oberta al públic i porta el títol ‘Vine a conèixer les plantes del Port de Tarragona’. L’activitat pretén donar a  conèixer la importància de la jardineria sostenible així com conèixer cadascuna de les  plantes que conformen la jardineria del Port. El Port treballa en la creació de noves zones  enjardinades amb criteris d’integració paisatgística i tenint en compte els tipus de plantes  que trobem de forma natural en la zona litoral del mediterrani.  

El taller, per a famílies i infants, consistirà a passar una estona descobrint i identificant, a  l’aire lliure, les plantes, arbres i flors en diversos espais enjardinats del Moll de Costa.  Amb un tríptic en mà i amb uns adhesius les famílies podran completar i esbrinar si el que  estan veient es tracta d’espígol, margalló, romaní o de farigola reptant, entre moltes més  espècies que veuran. Cal afegir que les famílies que hi participin s’enduran, com a record  de l’experiència, una planta aromàtica per a plantar-la a casa. 

La darrera activitat, organitzada pel Museu del Port, es durà a terme el diumenge 13 de  juny. En aquest cas la celebració tindrà doble commemoració, per una banda el Dia Mundial  del Medi Ambient i per altra la commemoració del Dia Mundial de l’Oceà, que se celebra el  8 de juny. L’activitat consisteix a fer un recorregut per la costa tarragonina, concretament  des de la platja Arrabassada fins a la platja Savinosa, i observar les restes fòssils existents com taurons, corals, petxines i peixos. Sota el títol ‘Taurons i altres animals marins, dotze  milions d’anys ens separen’ s’intentarà respondre a preguntes com ara Com eren aquells  animals marins?, Com vivien? Què va succeir?

Cal afegir que es tracta d’una activitat gratuïta amb reserva prèvia a  museuport@porttarragona.cat i amb punt de trobada a les 9:45h a la platja Arrabassada. 

Com sempre el Port de Tarragona posa a disposició la seva agenda d’activitats actualitzada  publicada amb tota la informació de cada activitat a la web. 

Pla Sostenible Port Tarragona Agenda 2030 

Cal esmentar, que el Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 del Port Tarragona és un ferm  compromís i un document viu que, a més d’ajudar a la programació de les accions per a  lluitar contra el canvi climàtic, afegeix transparència i rendiment de comptes en uns reptes,  com la cura mediambiental i l’economia sostenible, que implica a totes les persones, com  organitzacions i com a societat.