El Port de Tarragona presenta el programa ‘Un Nadal de Somni’

Del 17 de desembre al 9 de gener el Moll de Costa es convertirà en escenari de concerts, tallers, pintacares, tast de vins,i relats màgics

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Aquest divendres 17 de desembre, amb l’arribada de les festes de Nadal, el president del Port Tarragona, Josep Maria Cruset, i la directora de Port i Ciutat, Montse Adan, acompanyats de l’equip que organitza les activitats culturals del Port, han presentat el programa d’activitats ‘Nadal de Somni’ al Tinglado 1 del Moll de Costa, en roda de premsa
per als mitjans de comunicació. Una proposta nadalenca que compta amb més de 100 activitats de tipus culturals, artístics i esportius.

Les activitats, totes gratuïtes, començaran el divendres 17 de desembre al Teatret del Serrallo i finalitzaran el diumenge 9 de gener al Museu del Port. Els actes es duran a terme en diferents espais del Moll de Costa del Port de Tarragona formada per espais com l’Arxiu del Port, el Museu del Port, el Teatret del Serrallo, la pèrgola del Serrallo, l’Escala Reial, els Tinglados i Refugis, i pròpiament el passeig del Moll de Costa, convertit en ‘El Passeig dels Estels’, amb una renovada i reforçada il·luminació nadalenca.

La marca cultural del Port, Moll de Costa, proposa un total de 120 activitats per convidar a grans i petits a navegar i submergir-se en aquestes festes nadalenques en propostes variades (hi ha concerts, tallers, pintacares, tast de vins, relats màgics, arts escèniques, esports, castell de focs, cercaviles, passejos pel mar, etc.), però amb un denominador comú: totes són engrescadores, educatives i divertides.

Un dels objectius de l’organització és oferir a la ciutadania activitats per gaudir en família en tots els espais que el Port de Tarragona disposa al Moll de Costa.

Un programa amb concerts i activitats familiars

El programa d’activitats nadalenques comença el divendres 17 de desembre al Teatret del
Serrallo, amb l’acte per recaptar fons per la Marató de TV3. El Teatret s’omplirà d’activitats  i xerrades, per a infants i joves, sobre la salut mental, tema d’enguany a la Marató de TV3.

El diumenge 19 de desembre, el Moll de Costa s’omplirà de bat a bat d’esportistes participants en la tradicional Cursa de la Marató i el Tinglado 1 serà, un any més, la seu de la Marató de TV3 al territori on voluntaris i voluntàries atendran les trucades telefòniques per rebre els donatius dels telespectadors.

‘Expressa’t’, la mostra artística del Port Tarragona (2a edició d’aquesta mostra) desembarca amb noves actuacions al Moll de Costa. El primer espectacle serà el dimecres 22 de desembre al Tinglado 1 i, durant els dies següents, diverses corals, escoles i associacions artístiques de la ciutat mostraran les seves noves creacions. ‘Expressa’t’ va néixer el passat
mes de juny amb una gran acollida per part del sector artístic de la ciutat i convertint el Moll de Costa en un marc incomparable per a les creacions escèniques del talent de la nostra ciutat.

En aquesta edició les actuacions se celebraran tant a l’interior del Tinglado 1 com als exteriors del Moll de Costa batejat aquest Nadal com el passeig dels Estels.

La música també està present en el programa ‘Nadal de Somni’. Andrea Motis i Josep Traver inundaran el Tinglado 1 del Moll de Costa el dissabte 8 de gener a les 19:00h. Andrea Motis és una trompetista, saxofonista i cantant de jazz catalana amb una extensa i
reconeguda carrera musical internacional. Per al públic més menut, el dimarts, 28 de desembre a les 18:00h, al ‘Passeig dels Estels’ arribarà la banda Big Chicken Xiula, un popular grup musical que transformarà el Moll de Costa en un moment festiu de celebració amb un concert-espectacle fresc i amb molt sentit de l´humor.

Els vins també formen part de les activitats proposades. La DO Tarragona col·labora amb el programa de Nadal i organitza, en diversos dies, tasts de vins i aromes dels cellers de denominació d’origen de productes del territori així com diversos tallers.Cercaviles, treballs
manuals, actuacions musicals per la canalla, trobades de gegants, passa carrers amb música ‘Dixie’ per animar els matins de Nadal, l’Escape Room ‘El Misteri de l’arxivera’, pinta cares, concerts, visites guiades al nou Museu del Port, tast de xocolata, castells de focs, joc
de pistes, tallers, activitats esportives, visites teatralitzades , conta contes, etc., perfilen un
esplèndid i entretingut programa.