El Port de Tarragona mou més de 47.000 tones d’alfals i assoleix un nou rècord de càrrega

És la segona operativa de més de 40.000 tones de productes agroalimentaris feta enguany a les instal·lacions portuàries

El vaixell MV Jabal Hafit, situat al moll de Castella Oest del Port de Tarragona que ha carregat 47.141 tones d’alfals. CEDIDA

El Port de Tarragona ha carregat 47.141 tones d’alfals en pèl·lets per transportar-les a l’Orient Mitjà. Així, aquesta setmana ha viscut l’operativa més gran feta fins al moment i ha assolit un nou rècord de càrrega. Es tracta de la segona operativa de més de 40.000 tones de productes agroalimentaris feta enguany. Al mes d’agost, ja es va registrar una càrrega rècord d’alfals, de 46.200 tones, transportada pel vaixell Astra Perseus cap al sud-oest asiàtic. Fins aleshores, les càrregues màximes fetes eren d’unes 30.000 tones. En aquesta ocasió, la mercaderia s’ha embarcat al vaixell MV Jabal Hafit, situat al moll de Castella Oest, i Euroports n’ha fet l’operativa de la mà de la multinacional Al Dahra Europe.

L’alfals és una mercaderia que s’usa per a farratge en l’alimentació animal i el seu ús ha crescut com a substitutiu de la soia en els últims anys. També any rere any, Al Dhara Europa ha augmentat l’exportació de pèl·lets d’alfals des del Port de Tarragona i preveu acaba l’any movent 180.000 tones. Es tracta d’una companyia líder en la producció, processament i comercialització de farratge a tot el món. L’empresa exporta els seus productes a més de 35 països arreu del món i, actualment, gestiona al voltant d’1.300.000 tones de farratge.

Líder en productes agroalimentaris

El Port de Tarragona és, principalment, la porta d’entrada de productes agroalimentaris per a les empreses ramaderes ubicades a Lleida, l’Aragó i a les comarques barcelonines. Amb tot, grans empreses agrícoles també utilitzen les instal·lacions tarragonines com a porta de sortida dels seus productes, com és el cas de la darrera operativa d’alfals.

Els cereals i les seves farines juntament amb pinsos i farratges són les mercaderies que generen més moviments de productes agroalimentaris. Fins al juliol d’aquest any, s’han transportat 2.420.402 tones. En el cas de l’alfals, el port va moure 115.000 tones durant l’any passat i, enguany, ja n’han mogut 80.000 tones, sense comptabilitzar aquest últim vaixell de rècord. Ara, amb aquestes xifres de rècord ja sumen més de 126.000 tones.