El Port de Tarragona licita la urbanització al voltant de l’antiga seu d’oficines

Amb un pressupost de gairebé 330.000 euros sense IVA i amb un termini d’execució de 2 mesos

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Port de Tarragona, ha publicat, aquest dimecres 4 de novembre, la licitació del ‘Projecte d’urbanització de l’entorn de l’antic edifici de l’Autoritat Portuària de Tarragona’ amb un pressupost total de 329.415,73€ sense IVA.

Les obres tenen un termini d’execució de dos mesos a partir de la data d’inici de les tasques que s’oficialitzarà amb la signatura de l’acte de replanteig del projecte.

Les empreses interessades poden presentar les seves sol·licituds a l’Autoritat Portuària de Tarragona fins al 30 de novembre de 2020.

El projecte consisteix a dur a terme totes les tasques necessàries per fer possible la construcció i la urbanització al voltant de l’antic edifici incloent les demolicions, moviments de terres, pavimentació, jardineria i enllumenat.

Concretament, l’abast de les actuacions que contempla el projecte d’urbanització comença amb la demolició dels elements constructius no utilitzables o deteriorats.

El projecte també contempla el moviment de terres per adequar-les a un perfil determinat, la divisió de les zones de jardineria per a la posterior plantació d’espècies vegetals, arbustos, gespa de baix consum i plantes, i la pavimentació de les zones de circulació de les persones. Les obres també implantaran un sistema de reg conjuntant aspersió amb degoteig i, finalment la instal·lació de l’enllumenat amb la instal·lació elèctrica adient.

Un entorn harmoniós i sostenible

El Port de Tarragona pretén perfilar un entorn harmoniós i sostenible al voltant de l’edifici. Per aquest motiu es plantaran gairebé 2.500 unitats de vegetació autòctona o adaptada a clima litoral mediterrani de més de vint espècies diferents com és ara el romaní, el pi pinyer o l’olivera.

Tota la zona enjardinada està creada amb criteris d’integració paisatgística i tenint en compte els tipus de plantes que podríem trobar de forma natural en una zona litoral del mediterrani. Per això la zona estarà composta per espais molt diferenciats paisatgísticament, que aniran des d’una zona per atraure insectes pol·linitzadors, protagonitzada per una olivera, passant per zones de prat amb espècies de gespa adaptades al nostre clima, i una gran zona de bosc mediterrani.

A més, en totes les noves implantacions d’espècies vegetals es tenen en compte criteris de xerojardineria, donant un reg de suport en el període d’implantació de la planta, però reduint-lo progressivament un cop establerta perquè pugui sobreviure amb el règim de pluges local o amb la mínima aportació d’aigua.

Aquest tipus d’accions formen part de la recuperació de la biodiversitat autòctona i mitigació d’emissions dins de l’eix ‘Sostenibilitat ambiental’ del Pla de Sostenibilitat – Agenda 2030 del Port de Tarragona.

En referència amb la il·luminació de l’entorn, es vol optar per una opció que accentuï algunes de les zones de vegetació més notòries i, a la vegada, tenir en compte els criteris d’estalvi energètic. Cal afegir que la il·luminació ambiental consistirà en la instal·lació de catorze equips sobre columnes de 3 metres d’alçada i disposades de forma perimetral al recinte. Aquests equips es caracteritzen per proporcionar una il·luminació uniforme amb un flux de llum mitjà i, sobretot, amb la màxima eficiència energètica.

Cal afegir que el projecte atén a la promoció de l’accessibilitat i la supressió de les barreres arquitectòniques així com l’aprovació del Codi d’accessibilitat.