El port de Tarragona celebra la distinció del Serrallo com a “Vila Marinera”

El President del Port celebra que els equipaments culturals del barri hagin ajudat en la decisió de l’Agència de Turisme de Catalunya

El Port de Tarragona ha rebut amb satisfacció la notícia que l’atorgament per part de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) de la distinció de Barris i Viles Marineres al barri del Serrallo de Tarragona. El President del Port de Tarragona , Josep Maria Cruset, ha qualificat d’excel·lent la notícia i celebra que els equipaments culturals promoguts per l’Autoritat Portuària de Tarragona hagin ajudat a assolir aquesta certificació de l’ACT i del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Barris i Viles Marineres és una de les marques de promoció turística impulsada Turisme de Catalunya per promoure el turisme com a eina de desenvolupament, diversificació econòmica i garantia de futur per a les ciutats, pobles i viles, per treballar per a la desestacionalització de l’activitat turística i per protegir la conciliació i l’equilibri entre els residents i els visitants/turistes.

El comitè d’experts responsable d’avaluar i validar les sol·licituds d’accés a la marca va visitar el barri del Serrallo el proppassat dia 19 de juny de la mà de la directora de Port Ciutat, Montse Adan, i de la directora del Museu del Port, Mercè Toldrà. Durant la visita els tècnics de Turisme de Catalunya van poder visitar l’espai didàctic de l’Observatori Blau i conèixer el projecte de rehabilitació del Museu del Port i el nou projecte museogràfic que el convertirà en tot un referent dins del sector. El comitès d’experts van conèixer així l’aposta cultural, de projecció i recuperació del patrimoni que s’està fent des del Museu i des del Port de Tarragona.

Atractiu turístic amb caràcter propi

En aquest sentit, el president del Port celebra que en la decisió dels experts hagi influït positivament l’existència, la tasca i les activitats d’equipaments com l’Observatori Blau, el Museu del Port, el Teatret del Serrallo i el tinglados i refugis del Moll de Costa”. Cruset afirma que aquest conjunt d’equipaments “és una contribució del Port cap el barri, la ciutat i el territori que, juntament amb els veïns, els pescadors, les entitats socials i culturals del barri, i els restauradors ha convertit aquesta zona en un atractiu turístic amb caràcter propi”.

Precisament, en la nota de premsa feta pública avui, l’ACT destaca que “el Serrallo, l’actual barri dels pescadors tarragonins, n’és un exemple viu, ple d’activitats que mostren com n’és de viu el lligam entre l’home i la mar”. I explica que “la seva oferta cultural és tan extensa com la seva tradició pesquera, ben representada, entre d’altres, pel Museu del Port, on es proposa un recorregut per la història del port i les seves embarcacions, des que els romans hi van desembarcar fins a l’actualitat, a partir de visites guiades i propostes educatives de lleure familiar”.

L’ACT també destaca com “l’Observatori Blau, la Confraria de Pescadors, el Port i els mateixos veïns, entre d’altres, també s’encarreguen de mantenir vius la història, els costums, les festivitats i les tradicions d’un dels barris mariners per excel·lència”.

Finalment, el president del Port considera que “per al Port de Tarragona es una excel·lent notícia que el Serrallo rebi aquesta distinció ja que per a nosaltres és un espai molt estimat al qual hi hem destinat molts recursos per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes, per millorar l’espai urbà i per dotar-lo d’equipaments i activitats lúdics i culturals que ajudin a difondre la seva història i tradicions, entre d’altres”.