El Museu del Port de Tarragona incorpora 39 peces gràcies a donacions de 7 persones

Actualment el fons museístic hi compta amb 1.613 peces que formen part del patrimoni museístic del Museu del Port

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un moment entranyable va tenir lloc la tarda del passat 29 d’abril al Tinglado 2 del Moll de Costa, seu provisional del Museu del Port de Tarragona, protagonitzat per set persones van fer el lliurament de 39 objectes personals per incorporar-los al fons museístic del Port.

El president del Port , Josep Maria Cruset, acompanyat per les responsables de Port i Ciutat, van firmar l’acta de donació amb el set donants amb qui van compartir frases d’agraïment i emocions. Cruset, va destacar que, totes i cadascuna de les peces, representaran una part de la memòria col·lectiva del Port i del barri del Serrallo i va agrair la generositat dels donants.

Les 39 peces, que s’incorporen a les col·leccions del Museu, estan vinculades a les vides familiars de les persones que les han donades que, a la vegada, tenen o han tingut una estreta relació amb el món de la mar, sigui directament amb el port, amb el món de la pesca, de l’esport, etc.

Amb aquestes noves incorporacions, el Museu ja compta amb 1.613 peces registrades que, a hores d’ara formen part del seu patrimoni museístic. Algunes de les peces es poden visitar a la seu provisional de l’espai cultural, el Tinglado 2 del Moll de Costa. Una vegada hagin finalitzat les obres de rehabilitació integral del Museu totes les peces seran traslladades al nou espai.

Entre els 39 objectes donats es troba un model de galió San Felipe del segle XVII, roba de casa dels pescadors del Serrallo, fotografies antigues, mallots de rem i un llarg etcètera. Totes s’incorporen, des d’avui mateix, en el catàleg del Museu i a la història que aquest ens relata, gràcies a accions generoses com les que han dut a terme aquestes persones.