Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

El mercat central exposa 34 projectes presentats al concurs d’humanització de la Plaça Corsini

Avatar photo

La ciutadania podrà conèixer les diferents propostes presentades, entre les que “Umbracle” va rebre la màxima puntuació

El Mercat Central de Tarragona acull una exposició dels projectes presentats al concurs públic d’humanització de la Plaça Corsini, impulsat pels Mercats de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. La iniciativa va comptar amb èxit de participació, amb un total de 34 propostes rebudes.

Totes elles es poden veure exposades a l’interior del vestíbul del Mercat en horari d’obertura del recinte, de dilluns a dissabte de 8.30 a 21.00 hores.

El president de l’empresa de Mercats de Tarragona, Dídac Nadal ha assegurat que “l’objectiu d’aquesta exposició és fer extensiu el projecte de millora de la plaça Corsini a tota la ciutadania i reconèixer la gran qualitat de les propostes rebudes en el concurs d’idees. La plaça Corsini ha d’esdevenir un espai amable i de convivència on la ciutadania sigui la veritable protagonista”.

Pèrgola amb zones d’ombra i descans

Cal recordar que la proposta “Umbracle”, presentada per l’estudi “SEA Arquitectos SLP”, va ser la més ben valorada pel tribunal, format per representants de l’Ajuntament de Tarragona, dels Mercats de Tarragona, de l’Associació de veïns i de la Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

El projecte guanyador pretén humanitzar i fer més amable la Plaça Corsini a través de la construcció d’una pèrgola amb vegetació enfiladissa per proporcionar zones d’ombra, així com amb la col·locació de bancs de granit amb jardineres per oferir també espais de descans a la ciutadania.

Calendari previst

L’estudi d’arquitectura guanyador es troba actualment concretant els ajustos tècnics i funcionals definitius del projecte, i un cop finalitzats els tràmits oportuns, la previsió és que l’obra pugui iniciar-se passat l’estiu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les persones amb una sola dosi d’AstraZeneca es podrien vacunar amb Pfizer

Notícia següent

Barcelona posa en marxa un pla per activar els locals buits a peu de carrer

Notícies relacionades