El Joan XXIII obre una nova unitat d’intensius amb capacitat per atendre vuit pacients crítics

L'espai serà la futura unitat coronària però ara té caràcter polivalent segons les necessitats de l'hospital

L’hospital Joan XXIII de Tarragona ha obert una nova unitat de crítics dotada amb equipament i tecnologia per atendre fins a vuit pacients de cures intensives i ventilació mecànica invasiva. Aquest espai correspon a la futura unitat coronària però actualment, a causa de la situació provocada per la pandèmia, funciona com un espai polivalent que s’adapta a les necessitats de l’hospital tarragoní.

Segons el centre, atén pacients amb covid-19 o sense. El nou dispositiu assistencial té una superfície de 300 metres quadrats i s’ha construït a la cinquena planta, al lloc de l’antiga unitat d’hemodiàlisi, un cop aquesta s’ha traslladat a la nova unitat renal ubicada a la planta baixa del recinte hospitalari.

La nova unitat d’intensius també té espais de suport que faciliten l’atenció assistencial a les persones ingressades i el confort del personal sanitari, segons assenyala l’hospital en un comunicat. En concret, disposa d’un control d’infermeria diàfan que visualitza tota l’àrea, àrees de descans, office de brut i residus, etcètera.

Com a futura unitat coronària, compta amb tractament d’aire amb filtració absoluta i control de pressió positiva i negativa individualitzada per a cada box. A més, disposa de quadre d’aïllament i SAI que garanteix la seguretat elèctrica del servei.

Tanmateix, permetrà realitzar hemofiltració als pacients de cures intensives en el mateix box.