El Iot de la Platja Llarga tanca després de 35 anys d’història

El restaurant ha fet una festa de comiat amb els seus clients en l'últim dia que estarà obert

El restaurant Iot de la Platja Llarga posa aquest 1 de novembre el punt final a 35 anys d’història. L’emblemàtic local de restauració ha obert aquest dilluns les seves portes per última vegada i ho ha fet amb una festa de comiat amb els seus clients, que han omplert el restaurant de gom a gom.

Després d’anys de processos judicials, el propietari del Iot ha acabat abaixant la persiana i en els propers mesos la Generalitat, propietària de l’edifici, traurà a licitació la concessió del local.

Una batalla jurídica de tres anys

A principis de novembre de l’any 2018, la Generalitat va comunicar al propietari del Iot que a finals d’aquell mes finalitzava el permís d’ocupació del local que tenien des de 1986 i havien de tornar les claus. En la mateixa situació es trobava el propietari del Tòful, ubicat al pis superior de l’edifici. Però mentre el propietari del Tòful va fer cas i va tornar les claus, el propietari del Iot s’hi va negar.

El local que ocupava el Tòful va sortir a licitació i es va adjudicar per una concessió de 10 anys a uns nous propietaris, mentre la Generalitat reclamava al propietari del Iot que desallotges el local per poder-lo posar en concurs públic. Després de tres anys de recursos judicials que han dilatat el desallotjament en el temps, el Iot tanca i el local sortirà a licitació en els propers mesos.