El Col·legi d’Enginyers Tècnics i Industrials de Tarragona adapta les seves activitats a la realitat imposada per la Covid-19

A través de la web i xarxes ha organitzat la jornada Indústria 4.0, accions per als més petits i ajuts per als col·legials a més de l’atenció telemàtica

El Col·legi d’Enginyers Tècnics i Industrials de Tarragona (CETIT), Enginyers Tarragona, ha realitzat diferents accions per tal d’adaptar els serveis que ofereix als col·legiats i a la ciutadania amb motiu de la pandèmia de la COVID19. En aquest sentit Enginyers Tarragona ha tingut en compte tant col·legiats com els més joves realitzant activitats per a diferents franges d’edat.

Ús de xarxes per conèixer el territori i fer experiment

Pel que fa a les xarxes Enginyers Tarragona ha iniciat diferents experiències com Conèixer el territori. Diàriament a l’instagram @enginyerstarragona es penja un fotografia d’algun indret del nostre territori per tal que els seguidors puguin esbrinar de quin indret es tracta. Aquesta iniciativa permet, a més, donar a conèixer llocs singulars i petites històries dels nostres pobles, monuments o indrets curiosos.

Per als més petits Enginyers Tarragona al seu facebook els convida a fer nous experiments “Experiències i experiments amb ENGINY”. Amb ous, amb aigua, amb sorra, amb diferents elements que podem trobar aquests dies per la llar i que posen en evidència qüestions de ciència. Des del facebook es convida a què es pengin fotos i vídeos o els enviïn per correu electrònic a enginyerstarragona@enginyerstarragona.cat per tal de poder-los compartir.

Així mateix es realitza un concurs de dibuix sota el títol de Coronavirus on es demana una explicació del dibuix que s’hi presenta.

Webinar Indústria 4.0

Des d’Enginyers Tarragona es va organitzar la Jornada Indústria 4.0 mitjançant tres dies de webinars que van tenir força acceptació i èxit de participació. En aquests tres dies es varen tractar temes com la robòtica open, la visió artificial i indústria 4.0, una mirada realista a la IloT, realitat augmentada i virtual aplicades a la indústria, fingerpoint: una solució Iot per a la salut de la màquina i estratègies d’intel·ligència artificial dins de la indústria 4.0 Machine Learning.

Ajuts a col·legiats

Igualment, Enginyers Tarragona ha pres mesures d’ajuda als col·legiats. S’han ajornat tos els pagaments fins que no finalitzi el confinament, per tant no es realitzaran els cobraments de cap rebut dels visats efectuats.

S’han ajornat els pagament al MUPITI (Mutualitdad de Previsión Social de Peritos e Ingenieros Técnicos Industriales)) de les quotes de l’assegurança professional corresponent als mesos d’abril i maig.

Així mateix, la secretaria tècnica del col·legi està al servei dels col·legiats per consultes i visats. També s’estan realitzant trucades telefòniques a tots els col·legiats majors de 65 anys per demanar si els podem ajudar en aquest confinament. Per als mutualistes s’ha instaurat el servei gratuït de videoconsulta amb metges de les especialitats mentre duri aquesta situació excepcional.

Així mateix s’ha donat accés gratuït a través de Toolbox a normes UNE per a la fabricació de material contra el coronavirus.